Kanaďania si vyskúšali obrat z 0:3, Švédi sa poučia

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 09:53 • 2 min
Kanaďania si vyskúšali obrat z 0:3, Švédi sa poučia

PRAHA - Kanadskí hokejisti sú zatiaľ jediným tímom na majstrovstvách sveta v Česku, ktorý má po štyroch zápasoch v skupine na konte plný počet bodov. Platí to aj po stredajšom predčasnom finále A-skupiny v Prahe, v ktorom Kanaďania zdolali Švédov 6:4.

slovakia

left justify in out

V kvalitnom a na góly bohatom stretnutí viedli Švédi až do 27. min 3:0. Potom zámorskí hokejisti za necelých 8 minút zmazali trojgólové manko, ale v 36. min "tri korunky" opäť zažiarili, keď Oscar Moller vyťažil z prihrávky Mattiasa Sjögrena. Zámorská kvalita Kanaďanov z NHL sa však napokon presadila v plnej miere. V poslednej desaťminútovke "javorové listy" gólmi Patricka Wierciocha, Tylera Ennisa a Tylera Seguina do prázdnej bránky spečatili prvú prehru Švédov na turnaji v Prahe.


"Po dôraznom budíčku od súpera v prvej tretine sme si cez prestávku v šatni povedali, že musíme hrať lepšie. Najmä dôslednejšie brániť a začať strieľať góly. Keď sme to dokázali skĺbiť, boli z toho ďalšie tri body," uviedol pre server MS 2015 kanadský útočník Tyler Seguin. "Švédi si veľmi dobre posúvali puk. My sme len stáli okolo a dívali sa na nich, čo robia. Nech je tá tretina, ktorú sme prehrali 0:3, pre nás poučením. Už si to viackrát nemôžeme dovoliť,“ skonštatoval kanadský kapitán Sidney Crosby. Dôležitý moment z pohľadu Kanaďanov prišiel v 32. min. Taylor Hall za stavu 1:3 premenil trestné strieľanie po faule Johna Klingberga. Útočník Edmontonu už má na konte 5 gólov a 3 asistencie a spoločne s Rusom Jevgenijom Dadonovom je na čele kanadského bodovania celého šampionátu.


"Trestné strieľanie je iné ako klasický samostatný nájazd. Jeho premenenie je vždy dôležité pre vývoj zápasu, pomáha nájsť to správne ´momentum´, čiže pohodu do ďalšieho priebehu," povedal Hall. Hrdinom Kanady sa napokon stal Tyler Ennis, ktorý presilovkovým gólom v 54. min poslal zámorské hviezdy prvýkrát do vedenia (5:4) a to už Kanaďania nepustili z rúk do konca zápasu. "Neodohrali sme tento zápas najlepšie, ale našli sme cestu k víťazstvu. Teraz nás čakajú dva dni voľna, ktoré nám prídu vhod. Vyčistíme si hlavy,“ cituje útočníka Buffala Ennisa server ctvnews.


Švédi po parádnom zápase s hostiteľmi z Česka v úvode šampionátu (6:5 po nájazdoch) tentoraz v závere duelu neuspeli a v tabuľke A-skupiny majú zrazu štvorbodové manko na vedúcich Kanaďanov.


"Mali sme dobrú prvú tretinu, potom sme podľahli tlaku z možného víťazstva. Štyri góly by mali stačiť na výhru. Dostať potom päť gólov, to sa už nesmie stať. Niečo podobné sme zažili aj s Čechmi, keď sme viedli 4:2 a potom prehrávali 4:5. Musíme sa poučiť," cituje Expressen trénera Švédov Pära Maartsa. "Po prvej tretine sme sa stiahli a nechali Kanaďanov viac útočiť. To sa proti takému tímu nevypláca," upozornil Filip Forsberg, s 5 gólmi jeden z lídrov švédskej ofenzívy na MS 2015. Najbližším švédskym súperom v A-skupine v Prahe budú už vo štvrtok od 20.15 h Nemci.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies