Kanaďania sa dištancujú od nátlaku na rebelujúce hráčky

NETKY.SK • 29 Október 2014, 10:50 • 2 min
Kanaďania sa dištancujú od nátlaku na rebelujúce hráčky

TORONTO - Kanadská futbalová asociácia (CSA) odmietla obvinenia, že spolu s Medzinárodnou futbalovou federáciou (FIFA) zastrašujú hráčky, ktoré podporili žalobu proti umelej tráve na budúcoročných majstrovstvách sveta.

slovakia

left justify in out

Šampionát sa uskutoční v severoamerickom štáte a viaceré popredné futbalistky planéty na čele s Američankou Abby Wambachovou žalujú organizátorov na Ontárijskom tribunále pre ochranu ľudských práv v Toronte, pretože považujú rozhodnutie o umelých trávnikoch za diskriminačné. Tvrdia, že mužský turnaj tejto úrovne by nedovolili hrať na inom ako prírodnom povrchu.

 

Právnici zastupujúci futbalistky upozornili tribunál, že na ich klientky je vyvíjaný nátlak, aby podnet stiahli. "CSA a FIFA za podpory národných federácií hrozia represáliami skupine futbalových hráčok za to, že sa obrátili na súd vo veci diskriminácie pohlavia," uvádza sa v liste adresovanom tribunálu. S odvetnými krokmi sa vraj stretli Mexičanka Teresa Noyolová či Francúzky Camille Abilyová s Élise Bussagliovou. Noyolovú údajne nechceli zaradiť do reprezentácie, kým nestiahne svoje meno zo žaloby, Francúzkam zase dali najavo, že ich účasť v proteste ohrozuje ambície krajiny usporiadať MS v roku 2019. Všetky tri nátlaku podľahli, ale na ich miesto prišlo ďalších 20 futbalistiek. 

 

"Žiadne takéto hrozby sa nekonali a akékoľvek tvrdenie, že predstavitelia CSA sú zapletení do takýchto aktivít, sa nezakladá na pravde," reagovala kanadská strana. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies