Kanaďania pomohli sebe, Slovákom aj Nemcom

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 20:57 • 2 min
Kanaďania pomohli sebe, Slovákom aj Nemcom

PETROHRAD - Na dlhodobých hokejových turnajoch to zavše tak býva, že najlepší pomôžu tým slabším víťazstvom nad papierovo ešte slabšími. Niečo na tento spôsob predviedli v pondelok popoludní v rámci svetového šampionátu v Petrohrade obhajcovia titulu z Kanady.

slovakia

left justify in out

"Javorové listy" triumfom nad Francúzmi (4:0) svojho súpera nielenže vyradili z hry o štvrťfinále, ale zároveň zabezpečili postup do najlepšej osmičky Nemcom a pomohli aj Slovákom. Minimálne v tom, že svoje bytie či nebytie na turnaji majú Cígerovi zverenci už len vo svojich rukách. Ak v utorok zdolajú za 3 body Američanov, pôjdu do moskovského štvrťfinále. Francúzi však z toho nadšení nie sú.

 

"Výsledok 4:0 nie je pravdivým zrkadlom tohto zápasu. Myslím si, že sme hrali lepšie ako ukazuje konečný stav. V oslabení sme napríklad inkasovali až v jeho závere, lebo sme už boli unavení z tlaku súpera. Toto sú presne veci, z ktorých sa treba poučiť,“ uviedol francúzsky útočník Pierre-Édouard Bellemare.

 

Na druhej strane Kanaďanov potešilo, že jeden z ich štyroch gólov dosiahol aj útočník Corey Perry - v deň zápasu práve 31-ročný. Práve Perry je jediným hráčom na MS v Rusku, ktorý sa v prípade zisku titulu stane členom prestížneho Triple Gold Clubu. Stanleyho pohár vyhral útočník Anaheimu v roku 2007 a zlato z olympijského turnaja má z rokov 2010 a 2014. "Strelil pekný gól a dal si pravdepodobne najkrajší darček. Oslávili sme to už skôr aj spoločnou tímovou fotografiou,“ uviedol tréner Kanaďanov Bill Peters.

 

Jeho zverenci na turnaji prvýkrát nastúpili aj s obrancom Ryanom Ellisom, ktorý pricestoval do Ruska po skončení zámorskej klubovej sezóny v tíme Nashvillu. V úvode druhej tretiny za stavu 1:0 síce zákrokom na Jordanna Perreta povolil Francúzom zahrávať trestné strieľanie, ale Charlesovi Bertrandovi puk ušiel. "Zahral dobre. Prišiel za nami iba včera, ale jeho päť rokov v NHL a šesť sérií play-off bolo na ľade cítiť,“ upozornil na Ellisa tréner.

 

Kanaďania sa vrátili na čelo B-skupiny, ale plný počet 18 bodov zo šiestich zápasov majú okrem nich aj Fíni. Práve ich vzájomný utorkový duel rozhodne o víťazovi skupiny. "Šesť zápasov sme odohrali na solídnej úrovni, ale teraz sa musíme zlepšiť. Fíni budú veľmi tvrdý oriešok. Náš vzájomný duel bude prípravou na boj o medaily,“ vyhlásil brankár "javorových listov" Calvin Pickard. "Máme pred Fínmi rešpekt. Hrajú podobným štýlom ako my. Tento rok vyhrali šampionát do 18 aj 20 rokov a disponujú množstvom výborných hráčov. Bude to dobrý zápas,“ pridal názor útočník Derrick Brassard. Súboj o prvenstvo v B-skupine odohrajú v utorok od 19.15 h SELČ v aréne Jubilejnyj.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies