Kanaďania budú rotovať brankárov, začne Price

NETKY.SK • 12 Február 2014, 13:33 • 2 min
Kanaďania budú rotovať brankárov, začne Price

SOČI - V úvodnom súboji Kanaďanov na olympijskom hokejovom turnaji v Soči vo štvrtok proti Nórom sa do bránky obhajcov titulu postaví Carey Price.

slovakia

left justify in out

Jeho kolega Roberto Luongo bude začínať o deň neskôr proti Rakúšanom. Po stredajšom tréningu to oznámil tréner reprezentácie "javorových listov" Mike Babcock. Kouč Kanaďanov už skôr oznámil, že obaja títo gólmani si v zápasoch základnej skupiny aspoň raz zachytajú.

Dvadsaťšesťročný brankár Montrealu Price je trojnásobným účastníkom Zápasu hviezd NHL, ale v zápase proti Nórom absolvuje svoju olympijskú premiéru. O osem rokov starší Luongo je už na svojich tretích zimných olympijských hrách a pred štyrmi rokmi vo Vancouveri nemalou mierou pomohol Kanaďanom k zlatým medailám. V bránke tam stál počas všetkých štyroch zápasov eliminačnej fázy turnaja vrátane semifinálového súboja proti Slovákom (3:2). Vo finálovom dueli proti USA sa blysol 34 zákrokmi (3:2 po predĺžení). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies