Kanaďan Victor Montagliani novým prezidentom CONCACAF-u

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 18:45 • 2 min
Kanaďan Victor Montagliani novým prezidentom CONCACAF-u

MÉXICO CITY - Kanaďan Victor Montagliani sa stal prezidentom futbalovej Konfederácie Strednej a Severnej Ameriky a karibskej oblasti (CONCACAF), už tretím za rok. Vo štvrtkových voľbách v México City získal 25 hlasov, šéf odvolacej komisie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Larry Mussenden z Bermúd ako protikandidát dostal 16 hlasov.

slovakia

left justify in out

"Múry padli. Nastal čas na jednotu pod značkou CONCACAF," vyhlásil 50-ročný nový prezident organizácie, ktorého prvou veľkou futbalovou agendou bude dohľad na hladký priebeh regionálneho šampionátu Copa América Centenario v USA (3. - 26. júna).

Šéf národnej asociácie Canada Soccer Montagliani preberá funkciu, ktorej traja predchádzajúci vykonávatelia - Jack Warner z Trinidadu a Tobaga, Jeffrey Webb z Kajmaních ostrovov a Hondurasan Alfredo Hawit - skončili s obžalobou od amerických úradov v korupčných kauzách týkajúcich sa činnosti FIFA.

Montagliani vlani bol členom reformnej komisie FIFA, ktorá sa podieľala na tvorbe nových stanov po spomenutých aférach s prevažným podielom funkcionárov z amerických krajín. CONCACAF sa momentálne snaží - rovnako ako juhoamerický CONMEBOL - splniť požiadavky FIFA podmieňujúce výplatu 10 miliónov USD na činnosť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies