Kanaďan Neil Young vystúpil s kapelou Metallica

NETKY.SK • 24 Október 2016, 14:29 • 2 min
Kanaďan Neil Young vystúpil s kapelou Metallica

BRATISLAVA - Kanadský hudobník a spevák Neil Young vystúpil na koncerte americkej heavymetalovej kapely Metallica.

slovakia

left justify in out

Muzikant tak urobil počas charitatívneho podujatia Bridge School Benefit, ktoré sa konalo počas uplynulého víkendu v Shoreline Amphitheatre v kalifornskom Mountain View. Interpreti spolu predviedli skladbu Mr. Soul, ktorú Young nahral v roku 1967 s jeho niekdajšou kapelou Buffalo Springfield. Metallica, ktorá vydá 18. novembra album Hardwired... to Self-Destruct, zahrala počas koncertu aj hity ako Whiskey in the Jar, Seek & Destroy, Hero of the Day či Bleeding Me.


Sedemdesiatročný Young, ktorý je zároveň spoluorganizátorom podujatia, si okrem toho zahral aj s Rogerom Watersom z už nefungujúcich Pink Floyd a Jimom Jamesom z formácie My Morning Jacket. Muzikanti spolu predstavili pieseň Forever Young legendárneho Boba Dylana.


Neil Percival Young spoluzakladal v roku 1966 spomínanú kapelu Buffalo Springfield, s ktorou vydal tri albumy. Po jej rozpade sa v roku 1968 vydal na sólovú dráhu. Medzi jeho najvýznamnejšie nahrávky patria Harvest (1972), Comes A Time (1978), Harvest Moon (1992), Mirror Ball (1995), Prairie Wind (2005), Living With War (2006) či Le Noise (2010).

 

Muzikant, ktorý pôsobil aj v skupine Crosby, Stills, Nash & Young, má na konte dve Grammy či sedem Juno Awards. Od roku 1982 je členom Kanadskej hudobnej siene slávy a dva razy ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy - v roku 1995 ako sólového umelca a o dva roky neskôr ako člena Buffalo Springfield. Za skladbu Philadelphia z rovnomenného filmu z roku 1993 ho nominovali na Oscara.

 

V roku 2012 mu vyšla autobiografia Waging Heavy Peace: A Hippie Dream (v českom preklade sa dostala na trh ako Hipíkovy sny, 2013, pozn. SITA). S kapelou Promise of the Real vydal albumy The Monsanto Years (2015) a Earth (2016).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies