Kanaďan Montagliani chce viesť CONCACAF

NETKY.SK • 9 Február 2016, 10:19 • 2 min
Kanaďan Montagliani chce viesť CONCACAF

TORONTO - Ani osud troch minulých prezidentov Futbalovej konfederácie Severnej a Strednej Ameriky a karibskej oblasti (CONCACAF) neodradil Kanaďana Victora Montaglianiho od ambície zaujať tento post. Šéf Kanadskej futbalovej asociácie (CSA) v pondelok oznámil svoju kandidatúru vo voľbách, ktoré sa uskutočnia 12. mája v Mexico City pred kongresom Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

slovakia

left justify in out

"Vo futbale sa stále pohybuje mnoho čestných ľudí. Možno nastal správny čas, aby prehovorila mlčiaca väčšina. Chcel by som byť toho súčasťou," povedal Montagliani, prezident CSA od roku 2012. Do volebného boja pred ním vyrukovali Mark Rodrigues z Guyany a prvý muž bermudského futbalu Larry Mussenden.

 

CONCACAF a úrad prezidenta obzvlášť majú mimoriadne zlú povesť od vlaňajšieho prevalenia korupčného škandálu. V máji 2015 sa najskôr na zozname obvinených ocitli bývalí lídri konfederácie, Trinidadčan Jack Warner a Kajmančan Jeffrey Webb, ktorý sa napokon priznal a súhlasil s vrátením viac ako 6,7 milióna amerických dolárov z nezákonne nadobudnutých peňazí. V novembri pribudol aj Alfred Hawit z Hondurasu. Ten viedol CONCACAF práve od mája.

 

"Všetky tie udalosti pošpinili náš šport a vážne narušili dôveru verejnosti vo futbalové inštitúcie. Ak si toto odvetvie zaslúži oddanosť svetovej populácie, potom musí dostať profesionálne a zásadové riadenie. Verím, že moja minulosť hráča a funkcionára ma pripravila na úlohu lídra CONCACAF v týchto ťažkých časoch," dodal Montagliani.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies