Kanaďan chcel súperovi vypichnúť oko, dostal exemplárny trest

NETKY.SK • 9 Október 2013, 14:49 • 2 min
Kanaďan chcel súperovi vypichnúť oko, dostal exemplárny trest

LONDÝN - Exemplárny dištanc na 47 zápasov dostal kanadský hokejový útočník Derek Campbell v službách tímu najvyššej britskej súťaže Hull Stingrays.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný búrlivák v tretej tretine októbrového stretnutia proti Dundee Stars naplánoval bitkársku vendetu po narazení na mantinel od Nica Sacchettiho, keď súpera nebezpečne poslal na ľad, za čo ho rozhodcovia vylúčili do konca zápasu. Campbell si však nedal pokoj ani vo chvíli, keď ho eskortovali do šatne, a znova zaútočil. Za použitie nadmernej sily do oblasti hlavy dostal trest na 10 zápasov, za bitku mimo klziska 15 zápasov, 12 duelov za pokus o vypichnutie oka a 10 za úder koleno do hlavy.

"Veľmi detailne som študoval záznam situácie a podrobnosti mi poskytla aj rozhodcovská trojica. Je to veľmi nechutný incidcent, ktorý v našom športe nemá miesto" uviedol šéf ligovej disciplinárky Moray Hanson. Klub nespratníka okamžite prepustil. "Bol som mimoriadne rozčúlený, ale stopercentne ľutujem, čo sa odohralo pred fanúšikmi a malými deťmi, ktorí sledovali zápas. Mám prchkú povahu, no nie je to výhovorka. Ako otec dcérky sa môžem iba ospravedlniť deťom a fanúšikom, ktorí sa cítia byť pohoršení," uviedol Campbell podľa Hull Daily Mail.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies