Kanada vykročila za obhajobou zlata triumfom nad USA

NETKY.SK • 6 Máj 2016, 17:49 • 2 min
Kanada vykročila za obhajobou zlata triumfom nad USA

PETROHRAD - Kanadská hokejová reprezentácia zvládla svoj úvodný duel na jubilejných 80. majstrovstvách sveta v Rusku, keď v piatok popoludní zdolala v súboji základnej B-skupiny v Petrohrade výber USA 5:1.

slovakia

left justify in out

Obhajcovia titulu spred roka prehrávali od 5. min, keď v početnej výhode za chrbát gólmana Cama Talbota pretlačil puk Patrick Marron, ktorý si predtým odpykal dvojminútový trest.

 

Už o 29 sekúnd neskôr sa začínalo odznova, keď Taylor Hall z uhla prekvapil brankára Keitha Kinkaida. Kanada sa dostala do vedenia v 9. min - z ľavého kruhu strelou švihom ponad ľavé rameno súperovho gólmana skóroval Brendan Gallagher.

 

Tretí gól výberu krajiny "javorového listu“ pridal v 32. min Matt Duchene, ktorý po prieniku Codyho Ceciho našiel voľný priestor pri Kinkaidovi - 1:3.

 

Ďalšiu gólovú poistku Kanaďanov pridal v 46. min Boone Jenner a definitívnu bodku za duelom dal vo vlastnom oslabení Brad Marchand.


Kanaďania najbližšie nastúpia v nedeľu 8. mája o 11.15 h SELČ proti Maďarom, Američania už v sobotu od 19.15 h SELČ budú hrať proti Bielorusom.

B-skupina (Petrohrad/Rus.):


USA - Kanada 1:5 (1:2, 0:1, 0:2)


Góly: 5. Maroon (Connor, Warsofsky) - 6. T. Hall (Brassard, Perry), 9. Gallagher (O‘Reilly), 32. Duchene (Ceci, R. Murray), 46. Jenner (O‘Reilly), 52. Marchand (Duchene)


Vylúčení: 5:3 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Björk (Švéd.), Wiegand (Švaj.) - Lazarev (Rus.), Lhotský (ČR)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies