Kanada uvítala Trumpov podpis, ktorým sa obnoví výstavba ropovodu Keystone XL

NETKY.SK • 25 Január 2017, 07:39 • 2 min
Kanada uvítala Trumpov podpis, ktorým sa obnoví výstavba ropovodu Keystone XL

WASHINGTON/OTTAWA - Kanada uvítala čin amerického prezidenta Donalda Trumpa, ktorý dnes podpísal nariadenie na obnovu výstavby sporného ropovodu Keystone XL.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia kanadskej vlády zhodnotili, že výstavba ropovodu prinesie Kanaďanom nové pracovné miesta, ako aj príjmy do štátnej pokladnice.

 

"Je to veľké rozhodnutie pre Kanadu a Albertu. Táto provincia potrebuje pracovné miesta," povedala kanadská ministerka zahraničných vecí Chrystia Freelandová, ktorej slová citovala stanica CBC.

 

Šéfka provinčnej vlády v Alberte, Rachel Notleyová, uviedla, že vďaka týmto rozhodnutiam porastú ceny ropy, čo vráti nazad investície, a tie zasa "pracovné miesta, tak dôležité" pre obyvateľov Alberty.

 

Trump podpísal dnes nariadenia, ktorými zabezpečí pokračovanie výstavby kontroverzných ropovodov Keystone XL a Dakota Access. Trump už počas prezidentskej kampane sľúbil vyššiu podporu pre ťažobný a energetický sektor a naznačoval, že je za dokončenie ropovodu Dakota Access a opätovné spustenie projektu Keystone XL.

 

Oba projekty zrušil Trumpov predchodca Barack Obama pre obavy o ich vplyv na životné prostredie.

 

Keystone XL by mal zrýchliť dodávky suroviny na jednej strane z kanadských ropných pieskov do rafinérií na brehu Mexického zálivu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies