Kanada uskutočnila prvé nálety proti Islamskému štátu

NETKY.SK • 3 November 2014, 11:10 • 2 min
Kanada uskutočnila prvé nálety proti Islamskému štátu

TORONTO - Kanadské stíhačky uskutočnili prvé nálety proti členom extrémistickej skupiny Islamský štát v Iraku, potvrdil v nedeľu tamojší minister obrany Rob Nicholson.

slovakia

left justify in out

Dve kanadské lietadlá typu CF-18 s pomocou laserom navádzaných bômb zaútočili v oblasti irackej Fallúdže. Misia trvala štyri hodiny a odohrala sa ešte minulý mesiac. Bližšie detaily Nicholson nezverejnil, uviedol len, že po náletoch sa stíhačky bezpečne vrátili na základňu.

 

Kanadská konzervatívna vláda minulý mesiac potvrdila, že jej stíhačky sa zapoja do Američanmi vedenej misie proti militantnom z Islamského štátu v Iraku. Deje sa tak v čase, keď islamskí extrémisti zabili dvoch kanadských vojakov. Prvého z nich zabil extrémista počas toho, ako autom narazil do dvoch príslušníkov ozbrojených síl. Ďalší vojak prišiel o život v Ottawe pri tamojšom vojnovom pamätníku. Ozbrojený útočník si to následne namieril do neďalekej budovy parlamentu, kde ho zastrelil príslušník ochranky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies