Kanada stiahla laboratórny tím zo Sierry Leone, BA tam nelietajú až do konca roka

NETKY.SK • 27 August 2014, 07:13 • 2 min
Kanada stiahla laboratórny tím zo Sierry Leone, BA tam nelietajú až do konca roka

TORONTO/LONDÝN - Kanada sťahuje zo Sierry Leone svoj trojčlenný tím pracovníkov mobilného laboratória, keďže v hoteli, kde bývajú, diagnostikovali ebolu. Oznámil to v utorok úrad verejného zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia úradu nikto z členov tímu neprišiel do priameho kontaktu s nakazenými osobami a ani nevykazuje žiadne symptómy eboly. Odborníci zostanú v dobrovoľnej izolácii a budú starostlivo sledovaní. 
      

Kanadský tím pomáhal zdravotníkom diagnostikovať a vylúčiť infekciu. Úrad neuviedol, v akom meste pôsobil. Kanada pošle nový tím po upokojení situácie. V západnej Afrike sa striedajú tri tímy kanadských vedcov. V súvislosti s epidémiou eboly letecká spoločnosť British Airways v utorok oznámila, že vzhľadom na aktuálnu situáciu predĺžila zrušenie letov do Libérie a Sierry Leone do 31. decembra 2014. Toto opatrenie malo pôvodne trvať do konca augusta. 
      

Okrem British Airways prestali do uvedených krajín lietať aj spoločnosti Air Cote d'Ivoire, Emirates, ASKY a Korean Air. Prípady eboly sa doteraz vyskytli v Libérii, Sierre Leone, Guinei, Nigérii a Konžskej demokratickej republike (KDR). Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) si epidémia tohto nákazlivého ochorenia vyžiadala od februára už viac ako 1420 obetí, vrátane 120 zdravotníckych pracovníkov. Počet infikovaných osôb prekročil číslo 2600.
      

WHO v utorok oznámila, že stiahla svoj personál z laboratória testujúceho vzorky na ebolu v meste Kailahun vo východnej časti Sierry Leone po tom, čo sa nakazil jeden z jej tamojších zdravotníckych pracovníkov. WHO poslala takmer 400 ľudí z vlastného personálu a partnerských organizácií do boja proti epidémii eboly v západnej Afrike.
      

Účinná vakcína proti vírusu ebola zatiaľ neexistuje, ale po vypuknutí najnovšej epidémie ohlásili nádejné lieky výrobcovia v Spojených štátoch, Japonsku a Kanade.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies