Kanada sa trápila s Nemeckom dve tretiny, zvíťazili 5:2

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 08:08 • 2 min
Kanada sa trápila s Nemeckom dve tretiny, zvíťazili 5:2

PETROHRAD - Kanadskí hokejisti zdolali vo štvrtkovom dueli B-skupiny MS Nemecko 5:2. Napriek výrazným problémom dokázali zlomiť húževnatý odpor outsidera a tromi gólmi v záverečnej tretine rozhodli o svojom štvrtom triumfe na turnaji.

slovakia

left justify in out

Na čele tabuľky sú len o skóre pred Fínmi, Slovákom patrí štvrtá priečka so šiestimi bodmi. Duel viedol v pozícii hlavného rozhodcu Jozef Kubuš.

 

Nemcov čaká už v piatok o 19.15 SELČ kľúčový súboj o postup proti Bielorusom. Kanadu vyzvú o deň neskôr v rovnakom čase slovenskí reprezentanti.

 

B-skupina (Petrohrad)

Kanada - Nemecko 5:2 (1:0, 1:2, 3:0)

Góly: 4. Hall (Murray), 24. Perry (Duchene, Brassard), 44. Hall (McDavid, Matheson), 47. Jenner (Rielly, Brassard), 54. Ceci (O'Reilly) - 32. Reimer (Noebels, Kahun), 38. Akdag (Gogulla, Schütz). Rozhodovali: KUBUŠ (SR), Wehrli (Švaj.) - Kaderli (Švaj.), Ritter (USA), vylúčení: 4:3 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 5369 divákov

zostavy:

Kanada: Talbot – Tanev, Rielly, Ceci, Murray, Dumba, Matheson, Hutton – Stone, Reinhart, Domi – Duchene, McDavid, Marchand - Gallagher, O'Reilly, Jenner - Perry, Brassard, Hall

Nemecko: Pielmeier - Boyle, Akdag, Holzer, Ehrhoff, Reul, Müller, Ankert - Noebels, Draisaitl, Macek - Gogulla, Hager, Schütz - Seidenberg, Goc, Kink - Rieder, Kahun, Reimer - Fauser

 

Nemci nastúpili proti suverénovi bez rešpektu a v prvej tretine ho viackrát prevetrali. Napriek tomu od 4. minúty prehrávali, keď Pielmeierovi prepadla do siete Hallova ľahká strela zápästím. Kanada sa po dvoch dňoch nevedela ideálne našťartovať a v 16. minúte inkasovala, ale videorozhodca gól neuznal. Zdalo sa, že Perryho presný teč z 24. minúty otupil nemeckú snahu, no na prekvapenie ju ešte viac zvýraznil. Góly Reimera a Akdaga boli len odrazom diania na ľade, outsider však priaznivý výsledok neustrážil. V tretej tretine už nedokázal pohybovo vzdorovať "javorovým listom" a zámorské hviezdy tromi gólmi rozhodli o osude stretnutia. Presné zásahy Halla a Jennera v priebehu troch minút definitívne zlomili odpor Nemcov, ktorých v 54. minúte zaklincoval tvrdým príklepom Ceci.

 

hlasy po zápase

Corey Perry, kapitán Kanady /zdroj: IIHF/: "Vedeli sme, že hráme proti kvalitnému súperovi. V našej hre bolo niekoľko výpadkov a oni ich potrestali. Po druhej tretine sme si v kabíne povedali svoje a pomohlo to. Boli sme rýchlejší na puku, lepší po fyzickej stránke a začali sme tlačiť na ich defenzívu. Zvládli sme to."

 

Marco Sturm, tréner Nemecka /zdroj: DPA/: "Ak chcete zdolať Kanadu, musíte mať k dispozícii najlepších hráčov a hrať šesťdesiat minút, nielen dve tretiny. Hoci sme prehrali, na svoj tím som hrdý. Naša pozornosť sa už upriamuje na dôležitý zápas proti Bielorusom."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona