Kanada sa postará o dodávky zbraní na Ukrajinu

NETKY.SK • 3 Júl 2019, 06:50 • 2 min
Kanada sa postará o dodávky zbraní na Ukrajinu

OTTAWA - Druhá najväčšia krajina sveta zaradila Ukrajinu do zoznamu krajín, kde je možné dodávať zbrane. Počas dnešných hodín to oznámil premiér Kanady Justin Trudeau po stretnutí s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.

slovakia

left justify in out

Trudeau uviedol, že Ukrajina a Kanada sa dohodli na dodávke obrnenej vojenskej techniky Kyjevu. Zelenskyj informoval, že Kyjev má záujem o ďalší rozvoj vojenskej spolupráce s Kanadou, vrátane práce kanadskej misie Unifier na Ukrajine, ktorá bude fungovať do roku 2022.

 

img

 

Okrem toho Trudeau oznámil, že počas nasledujúcich šiestich rokov pridelí kanadská vláda Ukrajine 25 miliónov kanadských dolárov (17 miliónov eur) na demokratické reformy. Kanadský premiér tiež uistil, že vláda bude pokračovať v politike sankcií voči Rusku kvôli zasahovaniu do situácie na Ukrajine. Dodal, že Kanada bude svoje kroky v tejto záležitosti koordinovať s partnermi.

 

"Sme presvedčení, že je mimoriadne dôležité, aby sme zaznamenali pozitívne kroky zo strany Ruska (voči Ukrajine), a budeme naďalej vážne podporovať Ukrajinu zavedením sankcií proti ruským predstaviteľom," uviedol Trudeau.

 

img

 

Povedal tiež, že Kanada je stále "vážne znepokojená nezákonnými opatreniami Ruska voči Ukrajine." Ottawu znepokojuje najmä fakt, že ukrajinskí námorníci, ktorých vlani v Kerčskom prielive zadržali príslušníci ruskej pohraničnej stráže, sú naďalej väznení v Rusku.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies