Kanada - Rusko 1:2 vo štvrťfinále, Kanada piata, Nóri šiesti

NETKY.SK • 13 Máj 2011, 07:30 • 2 min
Kanada - Rusko 1:2 vo štvrťfinále, Kanada piata, Nóri šiesti

Kanada - Rusko 1:2 vo štvrťfinále, Kanada piata, Nóri šiesti

slovakia

left justify in out

img

Ruskí hokejisti skompletizovali semifinálové kvarteto na MS v Bratislave, keď vo štvrtok večer zdolali Kanadu 2:1. V piatok sa "zborná" o 20.15 stretne o finále s Fínskom a predtým o 16.15 je zápas Česko - Švédsko.
      V poradí šampionátu skončila Kanada piata a šiesti senzačne Nóri. Nemecku patrí siedma a USA ôsma priečka.          
      štvrťfinále:
      Kanada - Rusko 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)  
      Góly: 26. Spezza (Pietrangelo) - 50. Kajgorodov, 53. Kovaľčuk (Radulov, Kalinin). Rozhodcovia: Kurmann (Švaj.), Larking (Švéd.) - Arm (Švaj.), Deďulja, vylúčení: 6:5 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 9300 divákov.
      Kanada: Bernier - Burns, Phaneuf, Schenn, Methot, Pietrangelo, Colaiacovo, Gragnani - Nash, Spezza, Neal - Clutterbuck, Zajac, Ladd - Eberle, Duchene, Kane - Skinner, Tavares, Stewart - Vermette
      Rusko: Barulin - Aťjušov, Ťjutin, Nikulin, Jemelin, Kalinin, Kornejev, Kulikov - Radulov, Tereščenko, Kovaľčuk - Zaripov, Zinovjev, Morozov - Arťjuchin, Kajgorodov, Kuliomin - Afinogenov, Gorovikov, Ovečkin
      Zápas mal od začiatku obrovský náboj, už po pár sekundách Kovaľčuk fauloval a Kanada hrala presilovku. V ohromnom tlaku pokračovala aj po nej a tak sa až na jednu ruskú kontru prvých päť minút hralo na jednu bránku. Hráči javorového listu mali aj dve veľké šance, ale potom Rusi, keď sa postupne vymanili z tlaku, zahadzovali jednu šancu za druhou. Najväčšie mali Afinogenov, Zaripov a Tereščenko, celkovo však tretina vyznela trochu lepšie pre súpera. Kanaďania pôsobili sebavedomejšie a cieľavedomejšie.
      V druhej časti sa rozohrala ešte dramatickejšia partia, oba tímy sa síce trápili s nerovným ľadom i sami navzájom, lebo ani jedno mužstvo tomu druhému nedarovalo nič. V niektorých situáciách to vyzeralo, že hrajú dva menej vyspelé tímy, ale to bol len klam - v obrovskom tempe často nebolo kedy striedať a aj najväčšie hviezdy sa na striedačku vracali uťahané na smrť. Fantastické výkony predvádzali obaja brankári a potom, po sériových šanciach Radulova, Kajgorodova, či Kovaľčuka prišiel skvelý pas Pietrangela na Spezzu, ktorý v sólonájazde otvoril skóre. Dve veľké chyby spravili rozhodcovia, najprv na 2+2 vylúčili Tavaresa, hoci Kovaľčuka trafil do tváre vlastný spoluhráč a onedlho prirýchlo prerušili hru a neuznali gól Morozova. Kanada mala potom dve mamutie tutovky na čepeliach Tavaresa a Nasha, Rusi postupne do konca tretiny odchádzali systémovo, ale z individuálnych akcií si vytvorili ďalšie šance na čele s Ovečkinovou, ktorý netrafil poloodkrytú bránku.  
      Po dvoch minútach tretej časti rozhodcovia neuznali Rusom ani druhý gól. Strelu Nikulina ukazovali v rôznych uhloch viacnásobne, kým sa videoarbiter trápil a nakoniec dal hlavnému pokyn, ktorý bol v rozpore s tým, čo demonštrovali spomalené záznamy - teda že puk padol hranou za bránkovú čiaru... To, že arbitri dosť ovplyvnili vývoj zápasu, bolo zrejmé onedlho. Aťjušov na nájazd protihráča reagoval ukážkovo čistým "hitom", súper od neho odletel, ale Rusi nepochopiteľne hrali druhé oslabenie za sebou. Paradoxne v početnej nevýhode vyrovnali, keď Kajgorodov najprv nepochopiteľne zaváhal pri vyhodení puku, ale o pár sekúnd pozbieral pri vypichnutí puku zvyšky síl, v protipohybe obalamutil až trojicu Kanaďanov a rutinérsky premenil sólo. Potom síce hráči kolísky hokeja súpera na dlhšie minúty pritlačili, ale keď sa Rusi spamätali z opojného pocitu vydretého vyrovnania, ich elita rozobrala kanadskú štruktúru, Radulov spoza bránky našiel Kovaľčuka a kapitán z prvej dostal svojich do vedenia.                          

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies