Kanada rozbila vo Svetovom pohári Česko 6:0

NETKY.SK • 18 September 2016, 09:13 • 2 min
Kanada rozbila vo Svetovom pohári Česko 6:0

TORONTO - Kanadskí hokejisti vyhrali v druhom zápase A-skupiny Svetového pohára v Toronte nad Českom 6:0.

slovakia

left justify in out

Na bránku súpera vyslali až 50 striel a od druhého gólu nedali súperovi, ktorý mal spočiatku dosť smoly, žiadnu šancu. 

Za hviezdy zápasu vyhlásili domáceho kapitána Sidneyho Crosbyho, Patricea Bergerona a Drewa Doughtyho. 

A-skupina:
Kanada - Česko 6:0 (3:0, 2:0, 1:0)

Góly: 9. Crosby (Marchand, Stamkos), 18. Burns (Crosby, Bergeron), 20. Bergeron (Marchand), 28. Thornton (Crosby, Duchene), 35. Toews (Getzlaf, Tavares), 53. Pietrangelo (Doughty, Tavares). Strely na bránku: 50:27. Rozhodcovia: Furlatt, Lee - Miller, Cornier (všetci Kan.), vylúčení: 6:3 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 18.978 divákov.

Kanada:
Price - Weber, Vlasic, Doughty, Bouwmeester, Burns, Pietrangelo - Bergeron, Crosby, Marchand - Stamkos, Getzlaf, Tavares - Perry, Toews, Couture - Duchene, O'Reilly, Thornton 

Česko:
Neuvirth - Šustr, Nakládal, Polák, Kempný, Z. Michálek, Jordán - Voráček, Plekanec, M. Michálek - Pastrňák, Hanzal, Palát - Hemský, Faksa, Frolík - Jaškin, Sobotka, Červenka. 


Českí hokejisti odohrali nešťastnú prvú tretinu. Už v prvej minúte mal veľkú šancu Palát a hoci kontru Crosbyho musel vzápätí na druhej strane hasiť Neuvirth, dlhé minúty favoritovi vzdorovali. Hral sa mimoriadny tempo hokej dvoch vyspelých kolektívov, ktoré prekypujú kvalitou i mentálnou silou. Česi trafili v presilovke žŕdku a naďalej domácim riadne zatápali, ale prišla smoliarska 9. minúta, keď rozhodcovia uznali Crosbyho gól spoza bránky, hoci všetky zábery kamery usvedčili palicu i korčuľu jeho spoluhráča v bránkovisku. Onedlho podobnú situáciu posúdili opačne a gól neuznali Getzlafovi. Česi naďalej výborne pokrývali priestory, neúnavne korčuľovali a pred brankárom účinne zametali hokejkami, ale postupne klesala údernosť ich kontier. A najmä strácali puky po prehratých vhadzovaniach a po jednom z nich im na 2:0 pre Kanadu "naložil" od modrej Burns. Osem sekúnd pred prestávkou sa k nepochopiteľnej rozohrávke z vlastného pásma uchýlil Kempný, po hraničnom zákroku Crosbyho sa puk dostal k Bergeronovi a ten zvýšil 2 desatiny pred klaksónom... 

Rozbehnutí Kanaďania ďalší vývoj kontrolovali a to spôsobom im vlastným - kombináciami v úžasnej rýchlosti a tvrdou hrou, aby súper náhodou nenadobudol vedomie možnosti zvratu. Českým hokejistom príliš nevychádzali ani presilovky, v ktorých si vytvorili minimu streleckých pozícií, naopak javorový list v početných výhodách dvakrát udrel. Na Neuvirtha domáci pálili v pravidelných nájazdoch a český brankár okrem inkasovaných gólov zlikvidoval minimálne rovnaký počet ďalších gólových šancí. Kanaďania aj pri čiastočne exhibičnom pojatí hry v tretej tretine vytiahli počet streleckých pokusov na Neuvirtha na rovných 50, na takejto scéne zriedkavo vysoké číslo. 

Carey Price, brankár Kanady: "Bolo super chytiť na začiatku niekoľko striel a rozbehnúť sa. Dostal som sa do zápasu a ako pokračoval, cítil som sa stále lepšie a lepšie. Dnes sme odohrali veľmi dobrý duel."

Sidney Crosby, útočník Kanady: "Cítim sa dobre. Myslím si, že mi pomohlo to, že som hral dlho do júna. Dôležité bolo aj to, že sme skoro našli spoločnú chémiu v našej lajne. Celkovo sme ako tím nesmierne rýchli a máme hĺbku."

Tomáš Plekanec, kapitán Česka: "Prvých desať minút sme zvládli podľa našich predstáv. Potom sme však urobili pár chýb, oni ich využili a so stavom 0:3 sa už ťažko niečo robí."

Jakub Voráček, útočník Česka: "Crosby je najlepší hokejista na svete. Šliapala celá jeho lajna s Marchandom a Bergeronom. Potrebujeme dve výhry a stále máme pred sebou dva zápasy. Sadneme si k videu, musíme toho veľa zmeniť."
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies