Kanada pripravuje opatrenia proti dovozu ocele určenej pôvodne pre trh USA

NETKY.SK • 27 Jún 2018, 13:22 • 2 min
Kanada pripravuje opatrenia proti dovozu ocele určenej pôvodne pre trh USA

OTTAWA - Kanadská vláda pripravuje nové opatrenia, ktoré by mali zabrániť prudkému zvýšeniu dovozu ocele z Číny a iných krajín po tom, ako USA zaviedli na dovoz ocele 25-% clo. Uviedli to zdroje blízke kanadskej vláde.

slovakia

left justify in out

Pripravované opatrenia by mali byť kombináciou dovozných kvót a ciel, pričom budú zamerané na určité štáty vrátane Číny, dodali zdroje. Kanada, ktorá od nedele 1. júla zavádza odvetné clá na oceľ, hliník a iné produkty z USA, tak plánuje podobné opatrenia, aké zvažuje aj Európska únia. Aj Brusel chce zabrániť prílevu veľkého objemu ocele určenej pôvodne pre Spojené štáty na európsky trh.

 

Kanada doviezla minulý rok oceľ vo výške okolo 9 miliárd USD (7,71 miliardy eur). Z toho približne 55 % predstavovala oceľ z USA. K ďalším krajinám, z ktorých Kanada dováža najviac, patria Čína, Južná Kórea, Brazília a Turecko.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona