Kanada preveruje správy o únose svojej občianky v Sýrii

NETKY.SK • 1 December 2014, 06:46 • 2 min
Kanada preveruje správy o únose svojej občianky v Sýrii

OTTAWA - Kanada preveruje správy, podľa ktorých v Sýrii údajne došlo k únosu kanadskej občianky. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie kanadského ministerstva zahraničných vecí.

slovakia

left justify in out

"Kanada sleduje všetky príslušné kanály," pokúša sa získať ďalšie informácie a je v kontakte s miestnymi úradmi, uvádza sa vo vyhlásení kanadského ministerstva. V izraelských médiách vrátane denníka Haarec sa objavili správy, odvolávajúce sa na webovú stránku spájanú s extrémistickou organizáciou Islamský štát, podľa ktorých sa obeťou únosu stala izraelsko-kanadská občianka Gil Rosenbergová. Správy o jej únose sa odvolávajú len na džihádistickú webovú stránku a izraelskí predstavitelia ich zatiaľ nepotvrdili.
      

"Nemôžem to potvrdiť a dúfam, že to nie je pravda," uviedol pre izraelskú televíziu minister obrany židovského štátu Moše Jaalon. Rosenbergová pre agentúru Reuters v novembri potvrdila, že je v Sýrii. Zdroj blízky kurdským Oddielom ľudovej sebaobrany (YPG), ktoré na severe Sýrie bojujú proti IS, začiatkom mesiaca uviedol, že Rosenbergová je ich prvou zahraničnou ženskou posilou, ktorá prišla do Sýrie, aby sa tam na strane YPG zapojila do boja proti islamistom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies