Kanada pre napätú situáciu uzavrela svoje veľvyslanectvo

NETKY.SK • 2 Júl 2013, 16:30 • 2 min
Kanada pre napätú situáciu uzavrela svoje veľvyslanectvo

TORONTO - Pre stupňujúce sa napätie v Egypte v utorok Kanada uzavrela svoje veľvyslanectvo v Káhire. Informoval o tom hovorca kanadského ministerstva zahraničných vecí Rick Roth.

slovakia

left justify in out

Zároveň vyzval odporcov aj prívržencov egyptského prezidenta Muhammada Mursího, aby našli spôsob, ako napätie upokojiť. Ostatné západné krajiny zatiaľ o uzavretí svojich diplomatických zastupiteľstiev v Egypte nerozhodli.

Egyptské ozbrojené sily v pondelok varovali, že zasiahnu do vyostrujúceho sa sporu medzi Mursím a opozíciou, ak "požiadavky ľudu" nebudú splnené v priebehu 48 hodín. Vyhlásenie s ultimátom zverejnili po tom, ako cez víkend vyšli do ulíc milióny odporcov islamistického lídra, aby si pripomenuli prvé výročie jeho nástupu do funkcie. Mursímu dalo krátko predtým ultimátum aj opozičné hnutie Tamarud (Povstanie), podľa ktorého musí odstúpiť do utorňajšieho podvečera, ak nechce čeliť "občianskej neposlušnosti".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies