Kanada obvinila firmy Nestlé a Mars z kartelu

NETKY.SK • 7 Jún 2013, 11:27 • 2 min
Kanada obvinila firmy Nestlé a Mars z kartelu

TORONTO - Kanadské úrady obvinili dvoch z najväčších svetových výrobcov cukroviniek, spoločnosti Nestlé a Mars, z kartelovej dohody o cenách čokolády. Vo štvrtok o tom informoval kanadský protimonopolný úrad CCB.

slovakia

left justify in out

Obvinenie z kartelovej dohody CCB preveroval päť rokov po škandále, z ktorého vzišiel aj veľký hromadný súdny spor. V rámci neho sa už obe firmy, ako aj ďalší z amerických výrobcov čokolády, spoločnosť Hershey Co, dohodli na vyrovnaní. Mars aj Nestlé sa preto chcú proti novým obvineniam "rázne brániť".

Úrad okrem výrobcov obvinil aj kanadskú sieť nezávislých distribútorov ITWAL Limited, ako aj troch jednotlivcov. Bývalému riaditeľovi Nestlé Canada Robertovi Leonidasovi, prezidentke spoločnosti Sandre Martinezovej a šéfovi ITWAL Limited Glennovi Stevensovi hrozí každému päť rokov vo väzení a pokuta 10 mil. USD. 

CCB odporučil zhovievavosť voči kanadskej pobočke spoločnosti Hershey, ktorá s vyšetrovaním spolupracovala a s úradom sa dohodla, že v jednom prípade prizná vinu. Výrobca čokolád v stanovisku z pochybenia obvinil bývalých zamestnancov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona