Kanada obhájila titul, Marchand: Boli sme ako jedna rodina

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 13:13 • 2 min
Kanada obhájila titul, Marchand: Boli sme ako jedna rodina

MOSKVA - Bez takých výrazných mien a trocha komplikovanejšie, ale dokázali to. Kanaďania sa po roku opäť tešia z titulu na hokejových majstrovstvách sveta. Nespoliehali sa na veľké individuality, ale celý turnaj odohrali tímovo a potvrdili to aj v nedeľňajšom finále, v ktorom zdolali Fínsko 2:0.

slovakia

left justify in out

"Je to neskutočný pocit byť majstrom sveta. Turnaj bol krátky, ale užili sme si ho, hoci sme sa museli rýchlo zohrávať. Boli sme ako jedna rodina a vďaka tomu sme vyhrali šampionát," povedal útočník Brad Marchand.

 

Vlani boli "javorové listy" nezastaviteľné a takú dominanciu si novodobá história svetových šampionátov nepamätá. Turnajom v Česku prešli bez jedinej prehry, z desiatich súbojov vyhrali všetky v riadnom hracom čase pri impozantnom skóre 66:15. Navyše vo finále nadelili vtedajším obhajcom Rusom šestku. Na súpiske figurovali Sidney Crosby, Claude Giroux, Jason Spezza, Jordan Eberle či Brent Burns.

 

Tento rok viedol tím skúsený kapitán Corey Perry a v menoslove vyčnievali Matt Duchene, Connor McDavid, či Taylor Hall. Výrazne omladený a podstatne menej skúsený tím si však počínal celkom dobre. Oproti vlaňajšku síce okúsil prehru a dokonca na nulu s Fínskom (0:4), no dokonale sa mu odplatil vo finále. "Na takýchto turnajoch, kde nemáte šancu hrať dlho pohromade, sa musíte poučiť z vlastných chýb a hrať lepšie v každom zápase. Môžete si dovoliť prehrať iba jeden, maximálne dva zápasy. My sme sa poučili z predošlých chýb a dnes sme hrali oveľa lepšie," prezradil recept na úspech obranca Morgan Rielly.

 

Aj podľa útočníka Marka Scheifeleho bola dôležitá najmä znalosť protivníka. "Vedeli sme, aký tím proti nám stojí. Majú dobrého brankára, výbornú obranu a hrajú skvele smerom dopredu. Nedávali nám veľa príležitostí v útočnom pásme. Využili sme však jednu šancu a v ďalšom priebehu zápasu sme odviedli výbornú prácu," uviedol.

 

Kým v úvodných šiestich dueloch predvádzali Kanaďania najmä ofenzívne divadlo (skóre 34:4), v tom záverečnom sa po góle Connora McDavida z 12. minúty zamerali hlavne na pevnú defenzívu. Výborne vykrývali priestor, Fínov nepúšťali do vyložených streleckých pozícii ani k dorážkam a hrali disciplinovane. "Myslím si, že sme odviedli výbornú prácu v defenzíve ako celý tím. Naši brankári boli každý večer vynikajúci. Myslím si, že vo finále bol tím pred brankárom Camom Talbotom lepší, ako bol tím, ktorý hral proti Fínom v skupine," dodal pre iihf.com tréner "javorových listov" Bill Peters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona