Kanada neudelí víza žiadateľom z afrických krajín postihnutých ebolou

NETKY.SK • 1 November 2014, 07:47 • 2 min
Kanada neudelí víza žiadateľom z afrických krajín postihnutých ebolou

OTTAWA - Kanada v piatok oznámila, že nebude udeľovať víza žiadateľom z krajín západnej Afriky postihnutých ebolou. Pridala sa tak k Austrálii, ktorá rovnaký krok oznámila v pondelok. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Kanaďania zo západnej Afriky, vrátane zdravotníkov pôsobiacich krajinách s ebolou, sa budú môcť vrátiť do vlasti. V Kanade sa doposiaľ nevyskytol žiaden prípad eboly. Najviac postihnuté týmto vírusovým ochorením sú Libéria, Sierra Leone a Guinea. Do Kanady však necestuje mnoho ľudí z týchto krajín. Kanada s nimi ani nemá priame letecké spojenie.
      

Pondelkové rozhodnutie Austrálie kritizovala generálna riaditeľka Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Margaret Čchan. Podľa nej zatváranie hraníc nezabráni šíreniu vírusu. Kanadská ministerka zdravotníctva Rona Ambrosová v oficiálnom vyhlásení v piatok uviedla, že vládnou "prioritou číslo jeden je chrániť Kanaďanov".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies