Kanada - Francúzsko 9:1 v B-skupine - outsider utrpel debakel

NETKY.SK • 2 Máj 2011, 07:52 • 2 min
Kanada - Francúzsko 9:1 v B-skupine - outsider utrpel debakel

Kanada - Francúzsko 9 1 v B-skupine - outsider utrpel debakel - Hokej Hokejisti Kanady v nedeľu deklasovali vo svojom druhom zápase B-skupiny MS v Košiciach Francúzsko 9 1 a zabezpečili si tak postup do ďalšej fázy šampionátu. Favorizovaní Kanaďania rozho

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti Kanady v nedeľu deklasovali vo svojom druhom zápase B-skupiny MS v Košiciach Francúzsko 9:1 a zabezpečili si tak postup do ďalšej fázy šampionátu. Favorizovaní Kanaďania rozhodli o svojom triumfe troma gólmi už v prvej tretine.
      V utorok si Kanada o 16.15 vo svojom záverečnom vystúpení v základnej skupine zmeria sily so Švajčiarskom a Francúzi vo večernom zápase nastúpia proti Bielorusom.

      B-skupina, 2. kolo:
      Kanada - Francúzsko 9:1 (3:0, 2:1, 4:0)
      Góly: 2. Gragniani (Spezza, Phaneuf), 7. Spezza (Phaneuf), 13. Skinner (Tavares), 37. Stewart (Skinner, Tavares), 37. Pietrangelo, 42. Burns (Neal, Nash), 45. Nash, 55. Skinner, 58. Zajac (Clutterbuck, Pietrangelo) - 30. Bellemare (Treille, Auvitu). Rozhodcovia: Odins (Lot.), Bulanov - Šeljanin (obaja Rus.), Semionov (Est.), vylúčení: 5:6 na 2 min., presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0.

      Kanada: Reimer (47. Dubnyk) - Burns Phaneuf, Schenn, Methot, Pietrangelo, Gragnani, Scalzo - Clutterbuck, Zajac, Ladd - Nash, Duchene, Neal - Eberle, Spezza, Kane - Stewart, Tavares, Skinner
      Francúzsko: Huet (20. Lhenry) - Besch, Auvitu, Hecquefeuille, Bachet, Moisand, Roussel, Janil - Treille, Meunier, Bellemare - Fleury, S. da Costa, Desrosiers - Tardif, Gras, F. da Costa - Henderson, Arrossamena, Raux - Romand

      Kanaďania začali napĺňať papierové predpoklady už v 62. sekunde zápasu, keď v presilovej hre otvoril skóre obranca Gragniani, ktorý spolu s útočníkom Nealom posilnil krajinu "javorového listu" pred druhým zápasom v skupine - 1:0. Brankár Huet inkasoval druhý gól v 7. minúte, keď si puk do vlastnej brány zrazil Bachet - 2:0. V polovici úvodnej tretiny sa rútil sám na kanadského gólmana Stephane da Costa, no Reimera neprekonal. Favorit opäť udrel v 13. minúte, keď práve da Costa za sebou zabudol puk a umožnil tak tínedžerovi Skinnerovi pohrať sa s ostrieľaným Huetom - 3:0. Dve minúty pred prvou sirénou unikol v oslabení Meunier, no ani on zoči-voči Reimerovi neuspel.
      Do druhej tretiny nastúpili Francúzi s náhradným brankárom Lhenrym. V 28. minúte zachránila Kanaďanov žŕdka po strele Auvitua, no o dve minúty neskôr už Bellemare v početnej výhode vymietol ľavý vinkel - 3:1. Francúzsky tím si vypracoval aj ďalšie príležitosti, no Kanaďania schladili ich snaženie v 37. minúte dvoma gólmi, keď v rozpätí 43 sekúnd skórovali Stewart a Pietrangelo.
      Favorit pridal na začiatku záverečnej dvadsaťminútovky ďalšie dva góly zásluhou Burnsa a Nasha a priestor v kanadskej bráne tak od 47. minúty dostal Dubnyk. Päť minút pred koncom upravil z trestného strieľania na 8:1 svojim druhým gólom v zápase Skinner a konečný rezultát 9:1 spečatil Zajac.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona