Kanada chce v nasledujúcich mesiacoch vyslať vojakov na Ukrajinu

NETKY.SK • 11 Apríl 2015, 11:14 • 2 min
Kanada chce v nasledujúcich mesiacoch vyslať vojakov na Ukrajinu

OTTAWA - Kanadská vláda hodlá v nasledujúcich mesiacoch vyslať svojich vojakov na Ukrajinu. S odvolaním sa na vládne zdroje to v piatok oznámila kanadská stanica CTV, ktorú dnes citovala agentúra TASS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Kontingent sa na ukrajinskom území nebude zapájať do vojenských operácií. "Do úvahy pripadá výcviková misia. Kanada bude úzko spolupracovať s americkými spojencami, ktorí sú už v danom regióne," uviedla CTV v programe Power Play.

 

Vysoko postavení konzervatívci naznačili, že misia by mohla trvať niekoľko týždňov, pričom tento krok by podľa nich zvýraznil "nekompromisný protiputinovský postoj Kanady a podporil ukrajinskú vládu", zaznelo v zmienenom programe.

 

Podľa CTV vládnuca Konzervatívna strana Kanady (CPC) čoskoro predloží tento návrh na diskusiu v parlamente. Vyslanie kontingentu na Ukrajinu kanadskí politici vysvetľujú ako "podporu ukrajinskej suverenity a územnej celistvosti".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies