Kanada chce usporiadať MS 2026 vo futbale

NETKY.SK • 24 Január 2014, 11:53 • 2 min
Kanada chce usporiadať MS 2026 vo futbale

TORONTO - Kanada má v pláne kandidovať na usporiadanie futbalových majstrovstiev sveta 2026.

slovakia

left justify in out

"Sme jediná krajina skupiny G-8, ktorá ešte neusporiadala svetový šampionát vo futbale. Už sme hostili všetky možné veľké podujatia. Myslím si, že sme na to už pripravení," vyhlásil prezident Kanadskej futbalovej asociácie Victor Montagliani.

V Kanade sa na budúci rok uskutočnia ženské futbalové MS a "krajina javorového listu" už usporiadala aj viacero mládežníckych šampionátov. Nevýhodou Kanady by mohlo byť, že len raz sa prebojovala na MS (v roku 1986) a momentálne je v rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) až na 111. priečke. Ako pozitívny príklad však slúžia USA, ktoré usporiadali MS 1994 a odvtedy je futbal v Štátoch neustále na vzostupe. "Povedal by som, že v čase, keď USA podali svoju kandidatúru, futbal nebol u nich na vysokej úrovni. Situácia sa však rapídne zmenila po tom turnaji," vyhlásil Montagliani. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies