Kanada bez väčších problémov zdolala Lotyšsko

NETKY.SK • 1 Máj 2015, 18:51 • 2 min
Kanada bez väčších problémov zdolala Lotyšsko

PRAHA - Reprezentanti Kanady vstúpili úspešne do 79. majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji, keď si v piatkovom dueli pražskej A-skupiny poradili s výberom Lotyšska pohodlne 6:1.

slovakia

left justify in out

Skóre duelu v O2 Arene otvoril v 10. min MacKinnon, na rozdiel dvoch gólov upravil o štyri minúty neskôr Spezza a vzápätí Duchene zvýšil na 3:0. Lotyši pôsobili odovzdaným dojmom a v druhej časti inkasovali ďalšie dva góly z hokejok Toffoliho a Spezzu. V bránke potom Muškovsa nahradil skúsenejší Masalskis. Lotyšom sa podarilo skorigovať v 54. min, do streleckej listiny sa zapísal kapitán Daugaviňš. Masalskisa ešte v poslednej minúte duelu prekonal hviezdny Crosby z trestného strieľania.


V A-skupine v piatok nastúpia ešte domáci Česi proti Švédom (20.15 h). 

 

Výsledok - piatok: 
A-skupina (Praha): 
Kanada - Lotyšsko 6:1 (3:0, 2:0, 1:1) 
Góly: 10. MacKinnon (Spezza, Savard), 14. Spezza (Hamhuis, MacKinnon), 15. Duchene (T. Hall, Barrie), 23. Toffoli (Hamhuis, B. Burns), 24. Spezza (MacKinnon, Crosby), 60. Crosby (z tr. strieľania) - 53. Daugaviňš (Darziňš, Dzeriňš)
Vylúčení: 1:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Hodek (ČR), Vinnerborg (Švéd.) - Kilian (Nór.), Lhotský (ČR) 

 

Tabuľka A-skupiny: 
1. Kanada    1 1 0 0 0 6:1 3 
2. Lotyšsko 1 0 0 0 1 1:6 0 
Pozn.: Švajčiarsko, Rakúsko, Francúzsko, Nemecko, Švédsko a Česko ešte nehrali. 

Legenda: poradie, mužstvo, zápasy, víťazstvá v riadnom hracom čase (3 b.), víťazstvá po predĺžení alebo sam. nájazdoch (2 b.), prehry po predĺžení alebo sam. nájazdoch (1 b.), prehry v riadnom hracom čase (0 b.), skóre, body. 

Zostávajúci piatkový program v A-skupine: 
Česko - Švédsko (20.15) 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies