Kanada a Čína uzatvárajú nový obchod

NETKY.SK • 13 December 2018, 14:34 • 2 min
Kanada a Čína uzatvárajú nový obchod

MONTREAL - Spoločný podnik kanadského výrobcu vlakov a lietadiel v Číne získal kontrakt za vyše 450 miliónov USD na dodávku vagónov vysokorýchlostných vlakov.

slovakia

left justify in out

Firma Bombardier Sifang Transportation, v ktorej Bombardier vlastní 50-percentný podiel, uviedla, že získala v Číne kontrakt na dodávku celkovo 168 vagónov vysokorýchlostných vlakov pre čínske štátne železnice CRC. Celková hodnota kontraktu dosiahla 453 miliónov USD.

 

img

Železničná trať v kanadskej provicii Alberta.

 

Je to ďalší kontrakt za tri mesiace. V septembri získal Bombardier Sifang od CRC prvý kontrakt v hodnote 324 miliónov USD. V rámci neho dodá čínskej spoločnosti do konca tohto roka 120 vagónov.

Vo včerajších hodinách kanadská firma prišla o kontrakt na dodávku lokomotív pre kanadskú Via Rail, ktorá si ako dodávateľa vybral rardšej nemeckú firmu Siemens, takže túto zmluvu považuje za kompenzáciu.

 

img

Montreal, Kanada



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies