Kampuschová venovala Fritzlovej dcére na pomoc 25.000 eur

NETKY.SK • 17 September 2010, 07:28 • 2 min
Kampuschová venovala Fritzlovej dcére na pomoc 25.000 eur

Kampuschová venovala Fritzlovej dcére na pomoc 25. 000 eur - Krimi Známa rakúska obeť únosu a týrania Natascha Kampuschová povedala, že ju tak rozrušil osud krajanky Elizabeth Fritzlovej, väznenej a sexuálnej zneužívanej otcom počas 24 rokov, že jej posla

slovakia

left justify in out

img

Známa rakúska obeť únosu a týrania Natascha Kampuschová povedala, že ju tak rozrušil osud krajanky Elizabeth Fritzlovej, väznenej a sexuálnej zneužívanej otcom počas 24 rokov, že jej poslala finančnú pomoc vo výške 25.000 eur pre ňu a jej deti. Išlo o peniaze, ktoré dostala od ľudí po svojom úteku zo zajatia.
      Elizabeth Fritzlová vyšla z pivničného väzenia, v ktorom spolu so svojimi deťmi strávila vyše 20 rokov, na jar roku 2008, dva roky po úteku Kampuschovej na slobodu. Tej Fritzlov prípad pripomenul jej vlastné utrpenie.
      "Spoznala som, že Josef Fritzl je netvor. A chcela som pomôcť Elizabeth a stretnúť sa s ňou, ale bola veľmi prísne chránená. Tak som sa rozhodla darovať jej časť z peňazí, ktoré som dostala od svojich priaznivcov," povedala pre britský denník The Sun.
      "Poslala som jej 25.000 eur a dúfam, že to jej a jej deťom aspoň troška pomohlo."
      Podľa Kampuschovej je odporné, keď Fritzl teraz vyhlasuje, že miluje svoju manželku i dcéru. Myslí si, že klame a miluje iba sám seba.
      Wolfgang Priklopil, ktorý uniesol Kampuschovú ako desaťročnú z viedenskej ulice, ju držal v zajatí vo svojom dome osem rokov. Po jej úteku v roku 2006 spáchal samovraždu skokom pod vlak.
      Kampuschová nedávno vydala knižku o svojich rokoch v zajatí. Predala tiež filmovacie práva k svojmu príbehu.

Zdroj: TASR/Daily Telegraph



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies