Kampaň Zlaté dno má pomôcť budovať kladný vzťah k slovenským výrobkom

NETKY.SK • 4 September 2012, 11:18 • 2 min
Kampaň Zlaté dno má pomôcť budovať kladný vzťah k slovenským výrobkom

Kampaň Zlaté dno má pomôcť budovať kladný vzťah k slovenským výrobkom - Slovensko Cieľom edukačnej kampane Zlaté dno, ktorá je súčasťou projektu Kvalita z našich regiónov, je podľa autorky projektu a členky predstavenstva Zväzu obchodu a cestovného ruchu

slovakia

left justify in out

imgCieľom edukačnej kampane Zlaté dno, ktorá je súčasťou projektu Kvalita z našich regiónov, je podľa autorky projektu a členky predstavenstva Zväzu obchodu a cestovného ruchu (ZOCR) Bohumily Tauchmannovej pomôcť budovať kladný vzťah, najmä žiakov a mládeže, k výrobkom vyrobeným a dopestovaným na Slovensku. Kampaň štartuje 6. septembra v Senici za účasti ambasádorky kampane - moderátorky Kataríny Brychtovej.
      "Úlohou kampane je zároveň zvýrazniť ekonomický dopad spotrebiteľského správania na život spoločnosti, ovplyvniť a stabilizovať spotrebiteľské správanie v prospech kúpy domácich produktov," uviedla ďalej Tauchmannová pri predstavení kampane zameranej na výchovu mladej generácie, ktorá má poukázať na dôležitosť prepojenia vývoja ukazovateľov makroekonomiky s ďalšími parametrami a potrebami fungovania ekonomiky štátu.
      Kampane, ktoré podporujú nákup domácich výrobkov, sú podľa ministra školstva Dušana Čaploviča (Smer–SD) to, čo Slovensko potrebuje. "Rezort školstva podporuje túto konkrétnu iniciatívu, lebo prináša výraznú pridanú hodnotu vo forme podpory miestnej produkcie a domáceho agrosektora, čo má priamy dosah aj na podporu stravovania v školských jedálňach a internátoch," zdôraznil.
      "Systém verejného obstarávania potravín v školskom stravovaní, kedy vyhráva len cena a nie kvalita, je to najhoršie, čo môže byť," dodal Jozef Dvonč, predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS), ktoré je partnerom projektu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona