Kampaň Do práce na bicykli tento rok láme rekordy. Pozrite sa, koľko kg CO2 ušetrili

NETKY.SK • 12 Máj 2017, 13:05 • 2 min
Kampaň Do práce na bicykli tento rok láme rekordy. Pozrite sa, koľko kg CO2 ušetrili

BRATISLAVA – Účastníci celonárodnej kampane Do práce na bicykli 2017 od jej začiatku 1. mája už uskutočnili skoro 50-tisíc jázd a prekonali viac než 307-tisíc kilometrov, čím podľa prepočtov Národného cyklokoordinátora pri ministerstve dopravy a výstavby ušetrili skoro 91-tisíc kilogramov oxidu uhličitého (CO2).

slovakia

left justify in out

Každý účastník zatiaľ prešiel na bicykli do práce v priemere 36 kilometrov. Ako informuje Národný cyklokoordinátor, kampaň tento rok prekonala rekord v účasti. Počas mája bude v uliciach 74 miest a obcí bicyklovať 8 531 súťažiacich, čo je o 51 percent viac ako vlani. Spolu vytvorili účastníci až 2 566 tímov, čím prekonali minuloročný výsledok o viac než 800 tímov.

 

Prihlásilo sa tiež 1 166 zamestnávateľov, čo je takmer o 400 viac ako pred rokom. “Účastníci sa nezapojili len do boja o ceny, ale prispeli aj k upozorneniu kompetentných na problémy, s ktorými sa cyklisti každý deň na slovenských cestách stretávajú,” hovorí Andrea Štulajterová, koordinátorka kampane.

Cieľom súťaže je pútavou formou podporiť rozvoj trvalo udržateľnej mobility v mestách a podnietiť samosprávy, aby vytvárali na svojom území vhodné podmienky na využívanie cyklistickej dopravy. Takisto má motivovať aj zamestnávateľov k vytvoreniu vhodných priestorov na odkladanie bicykla, prípadne k poskytnutiu iných benefitov pre pracovníkov, ktorí dochádzajú do práce na dvoch kolesách.

 

Súťaž, ktorú organizuje Národný cyklokoordinátor pri ministerstve dopravy a výstavby, je určená tímom zamestnancov z rovnakej firmy alebo inštitúcie, ktoré sa do súťaže zaregistrujú a budú v období od 1. do 31. mája dochádzať do práce na bicykli.

 

Najazdené kilometre si budú súťažiaci evidovať na webovej stránke https://www.dopracenabicykli.eu/ , evidujú sa len cesty do práce a z práce. Zúčastniť sa môžu aj tímy študentov z rovnakej školy, zapojiť sa však nemôžu jednotlivci alebo tímy, ktorých členovia sú z rôznych organizácií. Ocenené budú samosprávy, v ktorej súťažiaci najazdili spolu najväčší počet kilometrov a tie, v ktorých sa zapojilo najviac súťažiacich. Cenu získajú aj spoločnosti, v ktorých sa zapojilo najviac súťažiacich.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona