Kampaň do komunálnych volieb sa začne v stredu

NETKY.SK • 8 November 2010, 13:17 • 2 min
Kampaň do komunálnych volieb sa začne v stredu

Kampaň do komunálnych volieb sa začne v stredu

slovakia

left justify in out

Kampaň do nadchádzajúcich komunálnych volieb sa začne o dva dni, v stredu 10. novembra a potrvá do 24. novembra. "Pri komunálnych voľbách platí volebné moratórium, ktoré trvá 48 hodín pred ich konaním," ozrejmil pre TASR hovorca Združenia miest a obcí Slovenska Michal Kaliňák.
      "V čase kampane má politická strana a nezávislý kandidát zabezpečený rovnaký prístup k hromadným informačným prostriedkom a k službám územnej samosprávy zameraným na podporu alebo na prospech volebnej kampane. "Obec je povinná do 9. novembra vyhradiť miesta na vylepovanie volebných plagátov a iných nosičov informácií," povedal Kaliňák.
       Vyhradená plocha musí zodpovedať zásadám rovnosti politických strán a nezávislých kandidátov. Miesta na umiestňovanie plagátov alebo iných nosičov informácií vymedzí obec svojím všeobecne záväzným nariadením.
      Starostov alebo primátorov a tiež poslancov mestských zastupiteľstiev si budú 27. novembra voliť obyvatelia takmer 3000 miest a obcí. Za poslanca alebo starostu a primátora budú zvolení tí z kandidátov, ktorí získajú najväčší počet hlasov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies