Kamióny s rýchlo sa kaziacim tovarom môžu opäť zo Srbska do Chorvátska

NETKY.SK • 22 September 2015, 19:00 • 2 min
Kamióny s rýchlo sa kaziacim tovarom môžu opäť zo Srbska do Chorvátska

BELEHRAD/ZÁHREB - Chorvátsko dnes popoludní otvorilo diaľničný srbsko-chorvátsky hraničný priechod Batrovci-Bajakovo pre kamióny s rýchlo sa kaziacim nákladom, informovala srbská verejnoprávna televízia.

slovakia

left justify in out

Podľa skorších informácií belehradskej B92, ktorá sa odvolala na srbské colné veliteľstvo, nákladnú dopravu cez daný priechod obnovili v plnom rozsahu.

Uzavretie chorvátsko-srbskej štátnej hranice bolo dnes témou mimoriadneho zasadania srbskej vlády premiéra Aleksandra Vučiča, na ktorom sa hovorilo o možných odvetných krokoch Belehradu. Médiá špekulovali dokonca o možnosti zmrazenia dovozu z Chorvátska na neurčitý čas.

 

Vučič podľa agentúry Reuters vyhlásil, že Chorvátsko má čas do konca dnešného dňa na úplné otvorenie hranice pre nákladnú dopravu, inak bude čeliť protiopatreniam v politickej, právnej a hospodárskej oblasti, ktoré jeho vláda už pripravila. Zdôraznil však, že bude pokračovať v rozhovoroch s chorvátskym premiérom Zoranom Milanovičom v nádeji na dohodu pred polnocou.

 

Na srbsko-chorvátskej štátnej hranici je uzavretých sedem z ôsmich hraničných priechodov, jedinou výnimkou bol do pondelkovej polnoci práve spomínaný priechod, kvôli ktorého odstaveniu sa dnes vytvorila na srbskej strane hranice 12 kilometrov dlhá kolóna motorových vozidiel. Porucha počítačového systému však ochromila aj dopravu z Chorvátska, kde sa vytvorila kolóna dlhá asi päť kilometrov.

 

Spravodajca srbskej RTS z dejiska informoval, že na priechode do Chorvátska čaká 700-800 kamiónov, ktorých vodiči dostali najskôr informáciu, že všetci budú môcť pokračovať v ceste, neskôr však korekciu, že do Chorvátska prepustia iba vozidlá s rýchlo sa kaziacim tovarom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies