VIDEO Kamionista nafúkal 2,27 promile, predtým sa zamkol v kabíne a policajti sa k nemu museli vlámať

NETKY.SK • 18 December 2017, 17:54 • 2 min
VIDEO Kamionista nafúkal 2,27 promile, predtým sa zamkol v kabíne a policajti sa k nemu museli vlámať

ŽILINA – Český kamionista videl, že je zle, keď ho chceli v Ružomberku kontrolovať policajti. Mal v sebe dosť alkoholu a navyše odhodlanie nedať sa len tak ľahko. Zamkol jednoducho dvere a policajtov k sebe nepustil.

slovakia

left justify in out

Na čo by nám však bola polícia, keby nevedela takúto situáciu vyriešiť? Svojmu zamestnávateľovi teraz 35-ročný Čech bude musieť vysvetľovať nielen nezodpovednú jazdu pod vplyvom alkoholu, ale aj rozbité okno na kamióne.

 

Vyšetrovateľ v Ružomberku ho následne obvinil z ohrozenia pod vplyvom alkoholu, keď nafúkal 2,27 promile. Ako upresnil žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík, obvinený muž v pondelok 18. decembra popoludní viedol po ceste I/18 v Ružomberku v smere na Žilinu nákladné motorové vozidlo Daf s návesom. Pri odbočovaní nedal znamenie o zmene smeru jazdy, nekoordinovane jazdil a nemal zapnuté osvetlenie na vozidle, čím upútal pozornosť. Policajti ho zastavili na ceste 1/18 v Černovej (mestská časť Ružomberka). Počas kontroly sa uzamkol vo vozidle a nereagoval na opakované výzvy, aby vystúpil z vozidla a predložil doklady. Policajti preto použili donucovacie prostriedky. Obrannou tyčou rozbili okno na spolujazdcových dverách a použili aj slzotvorný plyn. Následne muž vypol motor a opustil vozidlo. Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom. Policajti mužovi obmedzili osobnú slobodu a zadržali mu vodičský preukaz.

Vyšetrovateľ Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody od dvoch do piatich rokov.
 

 

Obvinený Čech sa zaradil do dlhého radu vodičov, ktorých polícia nachytala "pod parou", a aj do "elitného klubu" tých, ktorí nafúkali dokonca viac ako promile. Polícia v Žilinskom kraji sumarizovala takéto prípady aj za minulý týždeň. Odhalila dovedna 14 vodičov pod vplyvom alkoholu. Z toho dychovou skúškou namerali deviatim vodičom motorových vozidiel nad jedno promile, piatim vodičom do jedného promile alkoholu v dychu.

 

Napríklad v sobotu (16. 12.) večer namerali policajti na miestnej komunikácii v Belej, okres Žilina, 30-ročnému vodičovi Kia Soul 1,15 mg/l - teda 2,40 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. "V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až jeden rok," povedal krajský policajný hovorca.

 

"Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na cestách. Je dôležité uvedomiť si, že na cestách nie sme sami a bezohľadnou a arogantnou jazdou ohrozujeme nielen svoj život, ale aj životy ďalších účastníkov cestnej premávky," zdôraznil Moravčík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona