Kamila Peteraja teší, že má veľa práce

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 09:47 • 2 min
Kamila Peteraja teší, že má veľa práce

BRATISLAVA - Slovenského textára a spisovateľa Kamila Peteraja teší, že má momentálne plné ruky práce. Obľúbený autor plánuje totiž vydať ďalšiu knihu.

slovakia

left justify in out

"Chystám sa na ďalšiu knihu. Bude to taká trošku recyklovaná knižka, to znamená, že do nej povyberám všelijaké veci, ktoré sú zaujímavé. Bude to taký výber, ale doplním to aj o nové,“ prezradil v rozhovore pre agentúru SITA. Ako známy autor podotkol, do knihy by chcel vyselektovať to najzaujímavejšie zo svojej tvorby za ostatných 45 rokov. Novú publikáciu zároveň obohatí o novinky a čitateľom prinesie i ďalšiu nádielku básní, textov a aforizmov. "Niektoré moje tituly sa totiž už nedajú kúpiť, sú vypredané, tak som sa rozhodol, že to bude také rôznorodé, pôjde to na všetky strany, no hlavne chcem, aby tam bolo tých 45 rokov toho, čo robím,“ priblížil Peteraj.


Oceňovaný textár sa okrem toho podľa vlastných slov naďalej realizuje i v hudobnej oblasti. "V súčasnosti pripravujeme ešte album s Kristínou, ten by mal vyjsť na budúci rok, takže už sme začali písať prvé pesničky - teraz robíme také tie výkopové práce ako sa hovorí. Pre Mira Žbirku som napísal dve slovenské pesničky na jeho nový album, niečo robím ešte s Paľom Hammelom a Robom Grigorovom, s Marikou Gombitovou sme zas teraz premiérovali pieseň k filmu Sedem zhavranelých bratov. Všetko je zatiaľ ako keby schované, no ono to postupne vypláva von,“ poznamenal 69-ročný Bratislavčan, ktorý má z množstva práce veľkú radosť. "Povedal by som, že sa mi teraz toľko toho nakopilo, že som až rád,“ zasmial sa. "Je to taký kolotoč, pre mňa príjemný. Som rád, že všetky tie hviezdy nejakým spôsobom žijú, fungujú a blikajú,“ dodal spokojne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona