Kamil Kuzma má prasknutú čeľustnú prínosovú dutinu

NETKY.SK • 19 Január 2015, 15:46 • 2 min
Kamil Kuzma má prasknutú čeľustnú prínosovú dutinu

BRATISLAVA - Futbalista Spartaka Trnava Kamil Kuzma v ostatnom období laboruje na zranenia a zdravotné problémy.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný stredopoliar (nar. 8. marca 1988) v rámci sústredenia "andelov" v maďarskom Lipóte nedohral sobotňajší víťazný prípravný duel proti Veľkému Mederu (výsledok 4:1, góly Spartaka: E. Sabo z 11 m, Martin Tóth, Mikovič, Vyskočil, pozn.), pretože po súboji so súperovým hráčom má prasknutú čeľustnú prínosovú dutinu. "Cléber zahrával štandardnú situáciu z pravej strany. Lopta sa odrazila, chcel som ju hrať futbalovo, ale protihráč vyskočil a ako sa zahnal, lakťom ma trafil do tváre," opísal K. Kuzma inkriminovaný okamih pre oficiálnu internetovú stránku trnavského klubu.

 

Bývalý dlhoročný futbalista Košíc, ktorý pôsobil aj v Senci, neodcestuje v piatok s výpravou do Prahy. O deň neskôr 24. januára o 14.00 h odohrajú jeho spoluhráči v českej metropole medzinárodný prípravný súboj proti domácej Sparte. "Našťastie, nie je to také vážne, ako keď som mal na jeseň zlomenú lícnu kosť. Vtedy som pauzoval tri týždne. Teraz verím, že sa vrátim skôr, nemám až taký opuch tváre," skonštatoval rodák zo Stropkova Kamil Kuzma a dodal: "Po návrate mužstva z Prahy sa chcem pripojiť k mužstvu a začať trénovať. Verím, že sa to všetko dobre vyvinie. V utorok idem na kontrolu k lekárovi a dúfam, že mi oznámi pozitívne správy." 

 

Zverenci trénera Juraja Jarábka momentálne finišujú s kondičným sústredením v Lipóte. Výprava Spartaka sa vracia v utorok z Maďarska domov, po dni voľna si futbalisti vo štvrtok riadne zatrénujú a v piatok už naberú kurz Praha. Duel so Spartou bude mať špecifickú príchuť. "Na jar to bude už 22 rokov, čo sa tieto dva tímy stretli naposledy. Spartak vtedy podľahol na domácej pôde pražskému súperovi 0:1, išlo vtedy o posledný ročník federálnej ligy. V bránke chytal súčasný kouč trnavských gólmanov Roland Praj, minutáž si odkrútili aj momentálny vedúci A-mužstva Igor Bališ či asistent v juniorke Marek Ujlaky, trénerom bol Richard Matovič. Trnavčania napokon obsadili posledné miesto v tabuľke a od zostupu ich zachránilo iba rozdelenie republík a vznik samostatnej slovenskej ligy. Zaujímavé však je, že posledný vzájomný duel v Prahe vyhrali ´červeno-čierni´, keď na jeseň 1992 gólmi Milana Malatinského a Mareka Ujlakyho vydolovali na Letnej trojbodový výsledok 2:1," uvádza web spartak.sk. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona