Kamery na STK skontrolovali za prvý deň vyše 4 500 áut

NETKY.SK • 2 Júl 2013, 12:59 • 2 min
Kamery na STK skontrolovali za prvý deň vyše 4 500 áut

BRATISLAVA - Technické a emisné kontroly áut monitoruje od 1. júla kamerový systém, za prvý deň fungovania skontrolovali 4 536 áut a vyhotovili z nich takmer 30-tisíc fotografií.

slovakia

left justify in out

Monitorovacie zariadenia na staniciach technickej kontroly a pracoviskách emisnej kontroly spojenej s STK majú zamedziť fiktívnym kontrolám, potvrdenie o vykonaní STK tak už nedostane auto, ktoré neprešlo kontrolnou linkou. Agentúru SITA o tom informoval hovorca Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Martin Kóňa.

Kamerový systém musia mať od 1. júla všetky stanice technickej a emisnej kontroly, monitorovacie zariadenie tvoria minimálne tri záznamové zariadenia, ktoré robia digitálne snímky i videozáznamy kontrolnej linky STK. Tento systém je napojený na celoslovenský automatizovaný informačný systém technických a emisných kontrol. Okrem toho na linkách technických a emisných kontrol sú namontované zariadenia na čítanie čiarového kódu a terminály, ktoré umožnia spojenie s centrálnou databázou. "Nový kamerový systém, ktorý pomôže zabrániť podvodom pri emisných aj technických kontrolách, funguje bez problémov. Od jeho spustenia očakávame, že sa zvýši bezpečnosť nielen vodičov, ale aj chodcov a ostatných účastníkov cestnej premávky," povedal minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Ján Počiatek. 

Za prvý deň prevádzky systému urobili 4 536 technických kontrol, z ktorých bolo do automatizovaného informačného systému prenesených 10 938 snímok z kamier. Počas samotnej kontroly bolo zaznamenaných ešte ďalších 18 623 snímok, informoval Kóňa. Kamerový systém má zabrániť fiktívnym kontrolám a tiež prispieť ku skvalitneniu služieb pre zákazníkov. Podľa Kóňu je vďaka kamerám možné efektívnejšie a lepšie kontrolovať kvalitu práce technikov i priebežne vylepšovať služby. Priestory, ktoré kamery monitorujú, sú označené.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies