Kamerunská armáda zatkla 100 militantov z Boko Haram, oslobodila 900 rukojemníkov

NETKY.SK • 2 December 2015, 13:35 • 2 min
Kamerunská armáda zatkla 100 militantov z Boko Haram, oslobodila 900 rukojemníkov

YAONDÉ - Vyše 900 rukojemníkov militantnej organizácie Boko Haram sa podarilo oslobodiť v minulom týždni kamerunskej armáde počas špeciálnej operácie pri spoločných hraniciach s Nigériou. V rámci nej zároveň zatkla prinajmenšom 100 členov tejto extrémistickej organizácie.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes kamerunský minister obrany Joseph Béti, ktorého citovala agentúra DPA. Béti spresnil, že pri špeciálnej operácii, ktorá prebiehala na viacerých mestách pri nigérijsko-kamerunských hraniciach v čase od 26. do 28. novembra, sa kamerunskej armáde tiež podarilo zhabať teroristom "značné množstvo zbraní a munície".

 

Minister sa vyjadril krátko po tom, čo pri dvoch samovražedných bombových útokoch, ktoré spáchali ženy pravdepodobne patriace k Boko Haram, zahynulo v noci nadnes na severe Kamerunu v meste Waza najmenej šesť ľudí. Tretiu samovražednú útočníčku zabili kamerunské bezpečnostné zložky ešte pred tým, než sa stihla odpáliť.

 

DPA sumarizuje, že pri samovražedných bombových útokoch spáchaných pravdepodobne členmi Boko Haram zahynulo len v Kamerune od júla už minimálne 100 ľudí. Extrémisti z Boko Haram vyhlásili na severovýchode Nigérie emirát, kde uplatňujú brutálny výklad islamského práva, a podnikajú aj výpady do susedných krajín - Nigeru, Kamerunu a Čadu. Táto extrémistická skupina prisahala v marci vernosť tzv. Islamskému štátu (IS), ovládajúcemu rozsiahle územia v Iraku a Sýrii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies