Kamerunská armáda oslobodila Nemca uneseného skupinou Boko Haram

NETKY.SK • 21 Január 2015, 15:52 • 2 min
Kamerunská armáda oslobodila Nemca uneseného skupinou Boko Haram

YAOUNDÉ/BERLÍN - Kamerunská armáda oslobodila Nemca, ktorého približne šesť mesiacov zadržiavala ako rukojemníka militantná islamistická skupina Boko Haram. Oznámila to dnes vláda západoafrickej krajiny.

slovakia

left justify in out

Nitsch Eberhard Robert, ktorého uniesli vlani v júli v Nigérii, bol oslobodený v noci na dnes pri operácii kamerunských ozbrojených síl a bezpečnostných služieb spriatelených krajín, uviedla kancelária kamerunského prezidenta Paula Biyu, citovaná agentúrou Reuters.
     

Nemecké ministerstvo zahraničných vecí potvrdilo, že Nemec je medzičasom v bezpečí v kamerunskej metropole Yaoundé.
     

Podľa agentúry DPA ide v prípade oslobodeného rukojemníka zrejme o nemeckého učiteľa, ktorý viedol na severovýchode Nigérie centrum odborného vzdelávania. Po únose sa skupina Boko Haram vo videu vyhrážala jeho zabitím.
     

Kamerunu sa už v minulosti podarilo dosiahnuť oslobodenie zahraničných rukojemníkov v oblasti pôsobenia militantov. V októbri tam oslobodili desiatich Číňanov unesených v máji.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies