Kamerunská armáda oslobodila 70 nezákonne väznených ľudí vrátane detí

NETKY.SK • 11 August 2015, 16:01 • 2 min
Kamerunská armáda oslobodila 70 nezákonne väznených ľudí vrátane detí

YAOUNDÉ - Kamerunská armáda oslobodila približne 70 ľudí vrátane detí, ktorých nelegálne zadržiavali v tábore na severe krajiny počas rôzne dlhých časových úsekov v rozmedzí ôsmich mesiacov až štyroch rokov.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra AP. Guvernér kamerunského regiónu Adamawa, Abakar Ahamat, uviedol, že polícia po pondelkovom prepustení zajatcov zadržala majiteľa tábora Mallama Danlattiho, ktorý je pravdepodobne napojený na niektorých z vodcov islamistickej militantnej skupiny Boko Haram operujúcej v susednej Nigérii.

 

Jeden z oslobodených mužov uviedol, že medzi zajatcami bolo približne 20 mužov, 50 chlapcov a dve dievčatá. Povedal tiež, že zajatci boli spútaní reťazami a denne dostávali prídel vody a jedla, pričom okúpať sa mohli maximálne raz za tri mesiace. Deťom väznitelia podľa neho povedali, že takéto zaobchádzanie je súčasťou islamského učenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona