Kamerunská armáda oslobodila 24 z asi 80 rukojemníkov organizácie Boko Haram

NETKY.SK • 19 Január 2015, 14:22 • 2 min
Kamerunská armáda oslobodila 24 z asi 80 rukojemníkov organizácie Boko Haram

JOHANNESBURG/YAOUNDÉ - Kamerunská armáda oslobodila 24 z celkovo 80 ľudí, ktorých v nedeľu pri výpade do susedného Kamerunu zajali bojovníci nigérijskej islamistickej skupiny Boko Haram.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Reuters o tom dnes informoval hovorca kamerunského ministerstva obrany.
     

Militanti v nedeľu zaútočili na dve dediny v okrese Mokolo neďaleko hraníc s Nigériou, kde podpálili domy a odišli s desiatkami rukojemníkov, medzi ktorými sú prevažne ženy a deti.
     

Podľa stránky Cameroon-Info zahynuli pri útokoch traja dedinčania.
     

Kamerunská armáda odpovedala protiútokom a stovky bojovníkov zatlačila späť do Nigérie. Kamerunských vládnych silám prišli počas víkendu na pomoc aj jednotky susedného Čadu.
     

Išlo o najväčší útok Boko Haram v severnom Kamerune, kde islamisti páchajú násilnosti už niekoľko mesiacov.
     

Skupina Boko Haram začala pred šiestimi rokmi boj za vytvorenie islamského štátu na prevažne moslimami obývanom severe Nigérie pri hraniciach s Čadom, Kamerunom a Nigerom. Konflikt si doteraz vyžiadal viac ako 13.000 obetí, ďalších 1,5 milióna ľudí muselo opustiť svoje domovy.
     

Ako reakciu na rozšírenie aktivít v Kamerune tam vláda Čadu poslala v piatok konvoj 400 vojenských vozidiel a niekoľko bojových vrtuľníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies