Kamerunčanov budú vyšetrovať, vraj ovplyvňovali výsledky

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 14:33 • 2 min
Kamerunčanov budú vyšetrovať, vraj ovplyvňovali výsledky

RIO DE JANEIRO - Futbalistov Kamerunu budú vyšetrovať za údajné ovplyvňovanie výsledkov ich zápasov na majstrovstvách sveta v Brazílii.

slovakia

left justify in out

Až sedem hráčov "neskrotných levov" preverí etická komisia Kamerunskej futbalovej federácie (Fecafoot).

 

Kamerun prehral v základnej A-skupine na MS 2014 postupne s Mexikom (0:1), Chorvátskom (0:4) i domácou Brazíliou (1:4), pričom najpodozrivejší duel je ten proti európskemu tímu. Podozrenie vzniklo na základe predpovede v stávkových kruhoch známeho Singapurčana Wilsona Raja Perumala, ktorého prvýkrát uväznili za ovplyvňovanie zápasov už v roku 1995. Ázijčan pre nemecký Der Spiegel pred duelom prognózoval, že spomenutý súboj sa skončí výsledkom 4:0 a jeden Afričan dostane červenú kartu. Vylúčený bol napokon Alex Song, ktorý úplne nezmyselne udrel do chrbta Maria Mandžukiča pri bežeckom súboji. V tomto zápase sa stala aj ďalšia podozrivá udalosť, v jeho závere sa do seba pustili dvaja kamerunskí futbalisti. Priamo na trávniku sa takmer pobili Benoit Assou-Ekotto a Benjamin Moukandjo. Prvý menovaný zaútočil hlavičkou v štýle Zinedina Zidana do tváre spoluhráča, oddeliť ich musel až útočník Pierre Webó. 

 

"Najnovšie obvinenia s údajným ovplyvnením výsledkov stretnutí Kamerunu na MS 2014, ako aj sedem pokazených jabĺk v našom národnom tíme, nereflektujú s princípmi fair play, ktoré uznávame. Chceli by sme informovať verejnosť, že naša administratíva už požiadala etickú komisiu, aby podrobne prešetrila podozrivé udalosti. Veríme, že v čo najkratšom čase prinesieme výsledky vyšetrovania," uvádza sa vo vyhlásení na oficiálnom webe Fecafoot.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies