Kamerunčan Mabouka odišiel zo Žiliny do Maccabi Haifa, nahradil ho Chvátal

NETKY.SK • 6 Júl 2017, 19:57 • 2 min
Kamerunčan Mabouka odišiel zo Žiliny do Maccabi Haifa, nahradil ho Chvátal

ŽILINA - Kamerunský futbalový obranca Ernest Mabouka odišiel z fortunaligového klubu MŠK Žilina do izraelského tímu Maccabi Haifa. "Šošoni" získali na jeho post na hosťovanie mladíka Juraja Chvátala z pražskej Sparty.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný Mabouka pôsobil v Žiline od roku 2010 a v najvyššej lige odohral 170 duelov a strelil štyri góly. "Po návrate do Žiliny nemal ďalej motiváciu pokračovať v kariére v drese MŠK Žilina. Vzhľadom na tieto skutočnosti a naše ambície, nemalo význam trvať na dodržaní vzájomnej zmluvy," uvádza sa na oficiálnej stránke klubu.

 

Vedenie sa po jeho odchode dohodlo na hosťovaní s 20-ročným pravým obrancom Chvátalom. Slovenský mládežnícky reprezentant naposledy pôsobil na hosťovaní v Slovácku. Je odchovanec FK Senica.

 

"Po sezóne som s manažérom riešil, čo bude ďalej. V Slovácku som nemal za sebou vydarenú sezónu, absolvoval som operáciu ramena. Žilina mala záujem už skôr, až teraz sa ale dohodla so Spartou, takže som tu. Komunikoval som s trénerom Guľom, obaja sa tešíme na vzájomnú spoluprácu. Šošoni sú majstri Slovenska, poznám veľa chalanov z reprezentácií a aj od nich viem, na akej úrovni sa v klube pracuje. Myslím si, že v Žiline to funguje výborne, a preto sa teším na tréningy a zápasy," uviedol.

 

"Potrebovali sme operatívne reagovať na situáciu ohľadom Mabouku. Juraj už dlhodobejšie patril medzi hráčov, o ktorých sme mali záujem. Trochu ho však trápili zranenia, preto sa to nedalo uskutočniť. Teraz má za sebou prípravu so Spartou Praha, máme ho dobre zmapovaného, typologicky sedí do nášho herného štýlu a navyše sa dobre pozná s niekoľkými našimi hráčmi, reprezentantmi, čo by mu mohlo pomôcť a urýchliť jeho adaptáciu u nás. Je to mladý hráč, ktorý zatiaľ prichádza na hosťovanie. Uvidíme, ako sa časom ukáže," povedal pre klubovú stránku športový manažér Karol Belaník.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona