Kamerun oslobodil stovky rukojemníkov od extrémistov z Boko Haram

NETKY.SK • 28 Február 2016, 09:20 • 2 min
Kamerun oslobodil stovky rukojemníkov od extrémistov z Boko Haram

YAOUNDÉ - Kamerun sa pripojil k vojenskej operácii nigérijských jednotiek a spoločne oslobodili pohraničné mesto v Nigérii spod kontroly extrémistov z hnutia Boko Haram. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Počas oslobodzovacej akcie vojaci zachránili niekoľko stoviek rukojemníkov. Generál Jacob Kodji, veliteľ kamerunských síl, v telefonickom rozhovore pre agentúru AP povedal, že medzi rukojemníkmi boli aj mladé dievčatá, z ktorých extrémisti chceli vytrénovať samovražedné útočníčky. Úspešná operácia prebehla v nigérijskom meste Kumshe, 15 kilometrov od kamerunskej štátnej hranice.

 

Podľa Kodjiho pri útoku zahynulo najmenej sto bojovníkov, pričom Kamerun stratil troch vojakov.

 

Kamerun podniká od decembra koordinované útoky po boku nigérijských vojakov s cieľom poraziť islamistické extrémistické hnutie Boko Haram. Povstanie džihádistov v Nigérii si podľa medzinárodnej ľudskoprávnej skupiny Amnesty International za šesť rokov vyžiadalo už približne 20.000 mŕtvych a ďalších 2,5 milióna ľudí pripravilo o domov. V menšej miere sa rozšírilo aj do susedných krajín Čad, Niger a Kamerun.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies