Kamenár verí, že sa ešte dostane do reprezentácie

NETKY.SK • 4 Február 2014, 16:08 • 2 min
Kamenár verí, že sa ešte dostane do reprezentácie

GYÖR - Brankár FC ETO Györ má na konte dva štarty v najcennejšom drese.

slovakia

left justify in out

Slovenský futbalový brankár Ľuboš Kamenár z maďarského tímu FC ETO Györ verí, že v budúcnosti sa ešte dostane do národného výberu. Odchovanec trnavskej futbalovej školy má na konte dva štarty v seniorskom výbere SR. Ten zatiaľ posledný absolvoval na jeseň 2009 v medzištátnom prípravnom súboji proti Čile v Žiline (1:2). Na jeseň minulého roka zaujal výkonmi v drese spomenutého úradujúceho maďarského šampióna a v zimnom prestupovom období ho chcel získať španielsky prvoligový klub Betis Sevilla. "Ak budem pokračovať v kvalitných výkonoch v drese ETO, verím, že ešte dostanem pozvánku. Na mojom poste je síce veľká konkurencia, ale ja som ešte mladý, mám len 26 rokov," povedal pre portál www.csakfoci.hu Ľuboš Kamenár.

"Som rád, že v Maďarsku sa mi podarilo zanechať dobrý dojem. Veľkou mierou mi k tomu pomohla aj naša obrana. Možno by som neskromne mohol povedať, že som patril k tým lepším brankárom v lige spolu s Verpeczom z Debrecínu, Jovom z Ferencvárosu a Španielom Calatayudom z Videotonu," povedal bývalý gólman FC Nantes, Celticu Glasgow, Sparty Praha či Petržalky a porovnal aj najvyššie súťaže v Maďarsku a na Slovensku: "Maďarský ligový futbal je na vyššej úrovni. Prvých päť tímov vždy bojuje o titul, zatiaľ čo na Slovensku sa väčšinou bijú len Slovan a Žilina. Aj podmienky sú lepšie v Maďarsku, je tu viac sponzorov, tým pádom i peňazí. Pokiaľ ide o štadióny, v tom nie je veľký rozdiel. Na reprezentačnej úrovni je to takmer rovnaké. Slovákov držia stabilné výkony niekoľkých spoľahlivých legionárov." 

Ľuboš Kamenár má platnú zmluvu s Györom ešte na dva a pol roka. Úradujúci majster je v tabuľke najvyššej maďarskej súťaže na treťom mieste so sedembodovým odstupom na vedúci VSC Debrecín. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies