Kambodžský premiér plánuje udeliť rozsiahlu amnestiu

NETKY.SK • 23 August 2018, 14:52 • 2 min
Kambodžský premiér plánuje udeliť rozsiahlu amnestiu

Phnom Pénh- Kambodžský premiér Hun Sen plánuje udeliť rozsiahlu amnestiu odsúdeným, aby tí, ktorých prepustia z väzenia, mali možnosť napraviť svoje chyby.

slovakia

left justify in out

Hun Senovo vyhlásenie prišlo v čase zjavného zmierňovania neúprosného postoja jeho vlády k opozícii a kritikom. V pondelok prepustili z väzenia štyroch aktivistov angažujúcich sa v oblasti pozemkového práva.

 

Z vyšetrovacej väzby prepustili na kauciu aj dvoch novinárov, ktorí predtým pracovali pre rozhlasovú stanicu Rádio Slobodná Ázia (RFA). Tí sú obvinení zo špionáže a čaká ich súd.

 

Hun Sen vo štvrtok v príhovore k pracovníkom odevných závodov povedal, že jeho rozhodnutie udeliť amnestiu nijako nesúvisí s tlakom, ktorý na jeho vládu vyvíjajú medzinárodné organizácie.

 

Kambodžský premiér nespresnil, komu amnestiu udelí, avšak spomenul číslo 12, čo by mohlo znamenať, že milosť dostanú 12 členovia opozičnej strany, ktorí boli pred niekoľkými rokmi odsúdení za podnecovanie nepokojov.

 

Hun Sen stojí na čele Kambodže viac ako 30 rokov a prednedávnom vyjadril túžbu zotrvať vo funkcii premiéra ešte najmenej desať rokov.

 

Jeho vládnuca Kambodžská ľudová strana (CPP) získala totiž v júlových parlamentných voľbách všetkých 125 kresiel v tamojšom Národnom zhromaždení.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies