Kambodžský premiér Hun Sen vyžaduje od médií, aby ho označovali "pán premiér"

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 12:24 • 2 min
Kambodžský premiér Hun Sen vyžaduje od médií, aby ho označovali "pán premiér"

PHNOM PÉNH - Kambodžské médiá musia uvádzať pri mene premiéra Hun Sena celé znenie jeho honorárneho titulu "pán premiér a najvyšší veliteľ armády", inak prídu o licencie. Informovali o tom dnes miestne noviny.

slovakia

left justify in out

Vláda vydala nariadenie s touto požiadavkou ohľadne premiéra Huna Sena a vybraných vysokopostavených vládnych predstaviteľov už v minulosti, ale najnovšia vyhrážka vydaná ministerstvom pre informácie je zatiaľ najkonkrétnejšia.
Predstavitelia ministerstva upozornili miestne rozhlasové stanice, že budú mať zákaz vysielať spravodajské programy do zahraničia, ak nebudú dodržiavať toto pravidlo. Napísal to denník Cambodia Daily vychádzajúci v angličtine.


Ministerstvo nepredĺži licencie tým médiám, ktoré nebudú pravidlo uplatňovať, uviedol takisto denník Phnom Penh Post s odvolaním sa na riaditeľa úseku pre vysielanie na ministerstve.


Hun Senovi udelil zdvorilostný titul "samdeč", čiže "pán", v roku 1993 bývalý kráľ Norodom Sihanuk. Hun Sen vládne v Kambodži v rôznych úradoch posledných 30 rokov, pripomína agentúra DPA.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies