Kambodža deportovala do Číny desiatky ľudí podozrivých z internetového podvodu

NETKY.SK • 11 Apríl 2018, 17:29 • 2 min
Kambodža deportovala do Číny desiatky ľudí podozrivých z internetového podvodu

PHNOM PÉNH - Z Kambodže deportovali v stredu do Číny takmer 100 čínskych občanov, ktorí sú podozriví z toho, že sa dopustili internetových podvodov. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vysokého predstaviteľa tamojšieho ministerstva vnútra.

slovakia

left justify in out

Dvoma lietadlami, ktoré zabezpečila čínska vláda, deportovali z kambodžskej metropoly celkovo 89 podozrivých vrátane 15 žien. Nemenovaný predstaviteľ kambodžského ministerstva vnútra uviedol, že členovia tejto skupiny prostredníctvom sociálnych sietí kontaktovali ženy v Číne.

 

Tie im poslali svoje nahé či erotické fotografie. Podvodníci neskôr ženy vydierali s tým, že ak im nepošlú peniaze, ich fotografie zverejnia na internete. Podozrivých zatkla kambodžská polícia v marci.

 

K internetovým podvodom, ktoré zo zahraničia uskutočňujú čínske gangy zamerané najmä na Číňanov, dochádza v celej juhovýchodnej Ázii. Od roku 2012 Kambodža do Číny deportovala už najmenej 1000 čínskych a taiwanských občanov zapletených do týchto podvodov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona