Kamasová v Maroku vyhrala európsku Tour: "Ja si to ešte ani neuvedomujem"

NETKY.SK • 4 Apríl 2011, 07:23 • 2 min
Kamasová v Maroku vyhrala európsku Tour: "Ja si to ešte ani neuvedomujem"

Kamasová v Maroku vyhrala európsku Tour: "Ja si to ešte ani neuvedomujem"

slovakia

left justify in out

img

Slovenská golfistka Zuzana Kamasová v nedeľu dosiahla životný úspech, keď triumfovala na turnaji Lalla Meryem Cup v Maroku. Stala sa tak prvou Slovenkou v histórii, ktorá zvíťazila na turnaji ženskej európskej Tour.
Po štvrtom a finálovom dni zaznamenala výkon dva pod par a na druhé miesto odsunula Francúzku Alexandru Bonnettiovú (par), tretia finišovala Nemka Caroline Massonová. Tridsaťdvaročná Slovenka na 18 jamkách zaznamenala v nedeľu 76 úderov. Kamasovej najlepším umiestnením bola doteraz delená deviata priečka z turnaja v Číne v roku 2008.
"Som nesmierne šťastná a ešte si ani poriadne neuvedomujem, aký je to úspech. Dnešný deň bol pre mňa veľmi ťažký, nemala som dobrý začiatok, potom sa to zlepšilo a potom zas pokazilo. Pred poslednou jamkou som mala dva údery náskok, ale ja som o tom nevedela, aj tak som si povedala, že dám do toho všetko," povedala Kamasová pre TASR bezprostredne po historickom úspechu. Ešte na "greene" sa jej hneď po poslednom údere dostalo gratulácií od súperiek: "Sú to všetko moje kamarátky. Úprimne mi zablahoželali k víťazstvu. Na oslavy som pred dnešným dňom ešte nemyslela, ale samozrejme ich plánujem."
Triumf pre Kamasovú znamená aj to, že na golf sa na Slovensku konečne začne pozerať menej cez prsty. "Tento úspech si veľmi cením. Znamená pre mňa veľa a len dúfam, že aj na Slovensku si ľudia uvedomia, že je to druhý najrozšírenejší šport na svete a presadiť sa v ňom nie je jednoduché," zakončila Kamasová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies