Kam za vínom? Do Maďarska, Rakúska, Česka aj na Slovensko

NETKY.SK • 30 Október 2012, 13:00 • 2 min
Kam za vínom? Do Maďarska, Rakúska, Česka aj na Slovensko

Kam za vínom? Do Maďarska, Rakúska, Česka aj na Slovensko - Cestovanie Mladé vína priťahujú z roka na rok čoraz viac záujemcov.

slovakia

left justify in out

img

Mladé vína priťahujú z roka na rok čoraz viac záujemcov. Ideálne poloha stredoeurópskeho regiónu Centrope, umožňuje v priebehu víkendu degustovať vína hneď z niekoľkých regiónov a krajín. Príležitostí na to je začiatkom novembra hneď niekoľko.

Prvý novembrový víkend (3. - 4.11.) sa v maďarskom Sombathely začínajú svätomartinské slávnosti, ktoré trvajú až tri týždne. Je to skvelá správa pre všetkých labužníkov, ktorí si radi vychutnajú mladé vínka a ochutnajú výborné jedlá z husaciny. 

Kúsok od Szombáthely, v rakúskom Burgendlande, zažite rovnako krásnu vinársku a vinohradnícku atmosféru. Až 80 druhov vín z oblasti Burgenland a Dolného Rakúska predstavia v nedeľu 11. novembra v meste Gols. 

Ak preferujete vína z južnej Moravy, určite nepremeškajte mikulovské Svätenie vína ročníka 2012. Široký výber svätomartinských a ďalších vín zažijete v prekrásnej atmosfére mikulovského zámku. 

Štvoricu podujatí vhodných na vínnu turistiku uzatvára tradičná Malokarpatská vínna cesta. Na nej 16. až 17. novembra môžete navštíviť vyše 150 pivníc a spoznať kvalitné vína v krásnom prostredí Malých Karpát. 

Stredoeurópsky región Centrope spája osem spolkových krajín, krajov a žúp na území Rakúska, Maďarska, Slovenska a Českej republiky. Ambíciou projektu je podporiť turizmus a prepojiť kultúrne tradície a podujatia jednotlivých štátov. S týmto cieľom vznikol tiež portál www.tourcentrope.eu ponúkajúci jedinečné tipy na výlety, kultúrne podujatia aj cyklotrasy naprieč celým regiónom. 

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies