Kam na lyže: TOP zjazdovky na Slovensku

NETKY.SK • 31 Január 2015, 08:00 • 2 min
Kam na lyže: TOP zjazdovky na Slovensku

BRATISLAVA - Neviete sa rozhodnúť kam sa máte vybrať na lyžovačku? My Vám v tomto rozhodovaní pomôžeme. Neváhajte a užite si dovolenku na Slovensku!

slovakia

left justify in out

JASNÁ Nízke Tatry

 

Jasná Nízke Tatry je najväčšia lyžiarska aréna s výbornými podmienkami pre zimné športy na Slovensku. Stredisko ponúka 46 km perfektne upravených zjazdoviek rôznych obtiažností. Moderný zasnežovací systém v dĺžke takmer 27 km poskytuje garanciu snehu minimálne 5 mesiacov v roku. Milovníci divokej jazdy si prídu na svoje v mnohých freeridových zónach a v skvelom snow parku. Večer sa v Jasnej lyžuje na dvoch osvetlených zjazdovkách. Dĺžka zimnej sezóny je spravidla od začiatku decembra do konca apríla. Na Chopku premáva 30 lanoviek a vlekov s prepravnou kapacitou viac ako 30 000 osôb za hodinu.

 

 

Tatranská Lomnica
 

Nachádza sa 6 km východne od Smokovca, na úpätí Lomnického štítu. Skvelé lyžovanie v Lomnickom sedle a nové široké zjazdovky zo Skalnatého plesa dole do Tatranskej Lomnice sú vďaka novému zasnežovaciemu systému a novej štvorsedačkovej lanovke Štart - Čučoriedky garanciou najlepšej lyžovačky na slnečnej strane Vysokých Tatier. Z výšky 2196 m n.m. zlyžujete cez Lomnické sedlo 5,5 km dlhou zjazdovkou do Tatranskej Lomnice. Nezabudnuteľnou atrakciou je výstup visutou lanovkou na Lomnický štít.

 

 

Vrátna Free Time Zone
 

Lyžiarske stredisko Vrátna Free Time Zone sa nachádza v národnom parku Malá Fatra. Vrátna patrí medzi najväčšie a najkrajšie slovenské lyžiarske strediská. Počas zimnej sezóny  stredisko poskytuje kvalitné služby, servis, lyžiarske školy a v neposlednom rade  výbornú lyžovačku na 18 zjazdovkách v celkovej dĺžke 14 km, z ktorých 8,5 km je umelo zasnežovaných a 12 km pravidelne upravovaných.

 

 

PARK SNOW Donovaly
K dispozícii majú lyžiari viac ako 11 km pravidelne upravovaných lyžiarskych tratí, zo 17 zjazdoviek viac ako 7 km zasnežovaných umelým snehom. Určite netreba vynechať príležitosť na vzrušujúce nočné lyžovačky. Ak však milujete adrenalín na snowboarde, neváhajte využiť špičkové terény lákajúce na freeriding, jumpovanie, s množstvom railov a prekážok. A množstvo ďalších atrakcií na vás ešte len striehne.

 

 

Park Snow Veľká Rača


Medzinárodné lyžiarske stredisko PARK SNOW Veľká Rača Oščadnica sa nachádza na Kysuciach, v pohorí Kysucké Beskydy. K dispozícii majú lyžiari a snowboardisti takmer 14 km pravidelne upravovaných zjazdoviek, všetky sú zasnežované technickým snehom. K dispozícii sú 13 zjazdoviek z toho 7 modrých (ľahká náročnosť), 4 červené (stredne ťažká), 2 čierne (ťažká). Vyznávači bežeckého lyžovania si tiež prídu na svoje, nachádzajú sa tu bežecké trasy - Stopa zdravia v dĺžke 1, 3 a 5 km. Nástup na uvedené trasy je od vrcholovej stanice sedačkovej lanovky v Dedovke.

 

 

Skipark Ružomberok
Lyžiarske stredisko SKI PARK Ružomberok sa nachádza na úbočiach Veľkej Fatry nad mestom Ružomberok v nadmorskej výške 545 až 1209 m.n.m. Nájdete tu 12 km zjazdových tratí. Najdlhšia trať meria 3900 m. Trate sú udržiavané umelým zasnežovaním. Prepraviť sa môžete 8- miestnou kabínkovou lanovkou, 4 sedačková lanovka, 2 lyžiarske vleky, 4 vleky pre začiatočníkov a deti.

 

Aktuálne informácie o počasí sa dozviete TU!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies